Concerts

Bespreking : concert Trio Inedito 16 februari 2014

 

Vandaag bracht Trio Inedito met Werner Trio (u wel bekend van Klara !) een concertvoorstelling over Beethoven’s debuut. De organisatie was in handen van de Vereniging Kasteelconcerten te Malle.   En het concert vond plaats in het kasteel De Renesse.

Els Flement bespeelt een fortepiano naar Stein (1788). Het trio bestaat verder uit Dirk Vandaele, viool,  en Thomas Luks, cello.  Op het programma Beethoven, uit trio in G, opus 1, nr. 2  Adagio/Allegro vivace – Largo con espressione, uit trio in c, opus 1 nr. 3  Allegro con brio en het trio in Es, opus 1 nr. 1 (4 delen).

Het concert wordt met een heel knappe tekst van en door Werner Trio gesitueerd. We verplaatsen ons naar één van de muzikale soirées van prins Lichnowsky op het Weense platteland, waar de 3 trio’s hun première kennen, en we bevinden ons in het gezelschap van Joseph Haydn …

Het revolutionaire karakter van de muziek van Beethoven wordt scherp gesteld tegen het licht van  de aristocratie aan het eind van het ancien régime.

Inspiratie is gevonden in de alomgeprezen Beethovenbiografie van Jan Caeyers.

Samen met de prachtig vertolkte trio’s en de uitstekende locatie een heerlijke zondag voormiddag beleefd.

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *