Musicians & Ensembles, Newsflash, Renaissance

Vrij podium voor instrumentale muziek uit middeleeuwen of renaissance

 

Op 28 juni wordt de derde editie van Meer Stemmig Gent georganiseerd : een dag vol polyfonie en oude muziek in en rond de Machariuskerk en Sint-Baafsabdij. Deze editie staan oa Graindelavoix, El Grillo, Hathor Consort en La Capilla op het menu. Daarnaast worden die dag ook workshops georganiseerd voor amateurzangers en kinderen.

Wat heeft dat allemaal met 18FM te maken ????

Wel, er wordt dit jaar ook werk gemaakt van  ‚fringe concerts’: dat zijn kleine optredens (zo’n 15 à 20 minuten) in de binnentuin van de abdij (evt in de overdekte gaanderij van die binnentuin), waarin  beginnende ensembles in de wereld van de oude muziek (vocaal, instrumentaal, gemengd) de kans krijgen zich aan een ruimer publiek kenbaar te maken. In ruil voor hun deelname krijgen ze een gratis dagpas voor het festival en wat drankbonnetjes. Er wordt dus géén gage voorzien.

Drie ensembles krijgen een optreden van 15 minuten aangeboden. De organisatoren van Meer Stemmig Gent selecteren de ensembles, en zoeken naar jonge, geschoolde ensembles (omvang doet er niet toe, het kan van een duet tot een orkestje gaan), bij voorkeur actief in de instrumentale muziek uit de middeleeuwen of renaissance. Deelname is gratis.

Wil je zelf je kans wagen? Mail je gegevens en bij voorkeur een audiofragment naar aart@meerstemmiggent.

Zodra de namen van de drie ensembles bekend zijn, zullen ze op de website van Meerstemmig Gent bekend worden gemaakt. Misschien het begin van een carrière op de scène?

http://meerstemmiggent.be/programma/vrij-podium/

, , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *