Chambermusic, Concerts, Keyboard, Manufactors

Clavichord-genootschap NL

 

Wie houdt van de subtiele klank van het klavichord, kent waarschijnlijk reeds het Nederlandse Clavichord-genootschap.

Hier vindt u een link.

Je vindt er een nieuwsbrief, een lijst met bouwers en docenten, een overzicht met bladmuziek, en nog veel meer.

Op zaterdag 10 mei 2014 organiseert het NCG een samenspeeldag voor en door leden in Ravenswaaij, in een 17e-eeuws kerkje.

Als suggestie voor wie niet zomaar tot een keus kan komen wat te spelen op deze samenspeldag geeft de auteur enkele interessante suggesties : in 2014 is er van diverse componisten een jubileumgeboortejaar te vieren, zoals van Hans Leo Hassler (1564-1612) in Augsburg, Benjamin Rogers (1614-1698) in Eton en Oxford, en vooral Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) in Berlijn en Hamburg, mede vanwege diens Versuch über die wahre Art das Clavier zu spielen. Daarnaast zijn er componisten te gedenken vanwege een jubileumsterfjaar, zoals Johann Mattheson (1681-1764) in Hamburg, de clavecinist/organist Jean-Philippe Rameau (1683-1764) in Parijs, en Abbé Georg Vogler (1749-1814), een letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdende musicus die in tal van Europese landen school gemaakt heeft.

Aanmeldingen graag vóór 3 mei bij Gerard van de Meerakker, Sasseltberg 9, 5242 GN Rosmalen, tel. 073-5216846, info@clavichordgenootschap.nl

Zelfde genootschap organiseert op zondag 25 mei 2014 een voorjaarsconcert in Beverwijk.

Op zondagmiddag 25 mei zal er in de 18e-eeuwse Tuinzaal van de buitenplaats Akerendam een clavichordrecital worden gegeven door Peter Sykes. Deze vooraanstaande Amerikaanse organist en clavichordist zal op zijn Europese concertreis ook optreden in Engeland, Duitsland en Frankrijk. Zijn programma belooft werken van Froberger, Buxtehude, C.Ph.E. Bach, Haydn en Beethoven. Hij bespeelt op deze zondag een clavichord gemaakt door Koen Vermeij naar voorbeelden uit 1784 en 1787 van C.G. Hubert.
Het concert is van 14.30 – 15.30 uur. Het park met spiegelvijver en orangerie is al vanaf 13.30 uur voor concertbezoekers opengesteld. Ook na afloop kunt u het park bezoeken. De toegangsprijs is € 12 (studenten/scholieren € 8), met inbegrip van thee/koffie na afloop van het concert.
Reservering is mogelijk bij Gerard van de Meerakker (voor contactgegevens zie paragraaf hierboven).
Informatie over Akerendam is te vinden op www.fondssluytermanvanloo.nl/over-ons/akerendam.

, , ,

By1 Response

  1. Love your blog!
    So do you want to follow this blog: http://www.gossipgirlnetherlands.wordpress.com THAT WOULD BE AWESOME!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *