Contemporary, Woodwind

‘In sacred silence’ : contemporary quartet on historical instruments

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=PmXAq0EKdWc&w=560&h=315]

 

‘In Sacred Silence’ is een kwartet voor twee traverso’s, altviool en tenorgamba, geschreven door Joachim Brackx, en hier uitgevoerd door het ensemble Europa Ritrovata.

Musici die ik herken op de foto : Matteo Gemolo, traverso, Neepa Acharya, altviool, Fredrik Hildebrand, viola da gamba en ook nog Justyna Novakovic, traverso !

Dit tekstje, ontleend aan de website van Muziekcentrum Vlaanderen, vertelt wat meer over de visie van Joachim Brackx :

“De kern van mijn missie als musicus is het aanwakkeren van de creativiteit van zowel de luisteraar als de uitvoerder. Ik vind niets meer fascinerend dan een muzikant die geïnspireerd door de muziek die hij uitvoert, hieraan iets uniek toevoegt tijdens dit proces, buiten misschien het horen van een muziekstuk dat in mijzelf mogelijkheden doet opborrelen. Beide aspecten zijn ontegensprekenlijk met elkaar verbonden. De sleutel tot die creativiteit ligt in gelijkenissen, in muzikale herinneringen en de interactie met de stroom van de nu-ervaring. Veel van mijn muziek streeft de bewustwording van dit proces na en probeert het te activeren.

Een recente stap in mijn ontwikkeling is de verschuiving van meer absolute muziek naar mengvormen als muziektheater, filmmuziek en installaties waarbij de interactie met andere disciplines van de kunsten resulteren in klankontdekkingen. Ik probeer de interpreterende muzikant en de creëerende muzikant in mij te laten samenwerken, als twee handen op één buik.” (Joachim Brackx)

, , , , , , , , ,

By1 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *