Concerts, Woodwind

Gratis woensdagmiddagconcert Vleeshuis Antwerpen

 

Reicha Ensemble
25.06.14
Van 15 tot 16.15 uur

Trio’s van Antonin Reicha, Johann Gottlieb Graun en Franz Danzi.

Reichaensemble

Lezing
Vóór elk concert geven conservator Karel Moens of zijn collega Ignace De Keyser een half uurtje uitleg over een of meer instrumenten die op het podium bespeeld worden. Tezelfdertijd wordt aangeknoopt bij de historische instrumenten uit de Vleeshuiscollectie. Onderwerpen zoals de bouw van het instrument, de terminologie, de speeltechniek, het repertoire en de socio-culturele context komen aan bod.

Onderwerp: 18de-eeuwse kamermuziekinstrumenten
Van 14 tot 14.30 uur

Concert
De dames van het Reicha Ensemble zijn afkomstig uit Australië, Tsjechië en Polen, maar ontmoetten elkaar aan het conservatorium van Den Haag,  hun thuisbasis. Inmiddels spelen ze in diverse internationale barokorkesten en zijn ze elk in hun geboorteland actief. Met de oprichting van het trio willen ze zich toeleggen op de overgang van de 18de naar de 19de eeuw, een periode waarin de muzikale expressie en de sociale functie van kamermuziek een grote transformatie onderging. Het ensemble brengt een  mix van historische uitvoeringspraktijk en entertainment …

Uitvoerders

Mikaela Oberg, traverso
Veronika Manova, viool
Ania Katynska, cello

Gratis, reserveren niet mogelijk

, , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *