AMUZ, Calendar, Concerts

Laus Polyphoniae van 22 tot 31 augustus 2014

 

laus2014web_2

Van 22 tot 31 augustus 2014 heeft in Antwerpen het festival Laus Polyphoniae plaats rond de jonge Monteverdi !   Op ISSUU vind je de programmakaart in het Nederlands of in het Engels en de  Festivalkrant met interessante interviews en weetjes  in het Nederlands.

De aankondiging van de INTERNATIONAL YOUNG ARTIST’S PRESENTATION heeft u eerder al gelezen (IYAP 2014).  Op zaterdag 23 en  zondag 24 augustus kan u via een concertwandeling  in de wijk Zurenborg kennismaken met enkele jonge muziekensembles die zich toeleggen op de historische uitvoeringspraktijk. De wandeling vangt aan om 10:00 u.

Verder kies ik uit het geweldige aanbod van Laus Polyphoniae voor een concert van  ‘LE CONCERT BRISE’  met cornetto-virtuoos William Dongois  die vroege kamermuziek van Monteverdi en tijdgenoten zullen brengen (zondag 24/8 om 20:00 u in AMUZ).

Ook het concert met Italiaanse luitduo’s door Paul O’dette & Jakob Lindberg op 27/8 (20:00 u in AMUZ) staat aangekruist, en ook nog de marathon van madrigalen van Monteverdi door LA VENEXIANA,  SETTE VOCI en ENSEMBLE CLAUDIANA,  en als kers op de taart de Vespro della beata vergine door JOSHUA RIFKING & CONCERTO PALATINO.

Bij Laus Polyphoniae is de instrumentale muziek  minder dominant aanwezig.  De concerten in het Elzenveld werden dit jaar beperkt.  De moeite waard is  het concert in de Kapel van het Elzenveld op maandag 25/8 om 13:00 u met Liuwe Tamminga en Italiaanse orgelmuziek uit de 16de en 17de eeuw op het gerestaureerde Bremser-orgel.

Laus Polyphoniae is een festival georganiseerd door AMUZ.

 

 

 

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *