Chambermusic

Nieuws uit Nederland

 

Hier is een link naar de laatste nieuwsbrief van de vereniging huismuziek Nederland.

Inmiddels zijn we in Nederland twee andere initiatieven op het spoor die zich meer specifiek toeleggen op historische uitvoeringspraktijk voor amateurs.

Amateurmusici die zich toeleggen op het spelen van barokmuziek op (kopieën van) historische instrumenten, waarbij rekening wordt gehouden met speeltechnieken, stemmingen en klankidealen uit de 17e en 18e eeuw, kunnen terecht op de website 415-amateurs.

Deze website wil een forum bieden aan instrumentalisten, zangers en ensembles in Nederland en omstreken die op zoek zijn naar musici voor een ensemble, een ad hoc-project of om gewoon af en toe mee samen te spelen.

Speel en/of zing je barokmuziek in de inmiddels alom geaccepteerde stemming van a’ = 415, of maak je gebruik van andere historische stemtonen als bijvoorbeeld a’ = 392, 400, 408 of 465, dan is 415-amateurs er voor jou.

Ontmoet hier mensen om mee samen te spelen, wissel ideeën en ervaringen uit, plaats een oproep voor een instrument of een werk dat je niet kunt vinden…

Omega is een groep enthousiaste amateur-musici die muziek tot ongeveer 1800 (middeleeuwen, renaissance, barok) in klein ensembleverband ten gehore brengen.
Instrumenten die zij bespelen zijn onder meer blokfluit, traverso, dulciaan, (barok)fagot, (barok)hobo, viool, altviool, cello, klavecimbel, orgel.
Verder behoren zangers en zangeressen tot de doelgroep.
Omega geeft twee- tot driemaal per jaar een openbaar concert in een kerkje in Arnhem of directe omgeving.

 

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *