Artist in residence, Calendar, Concerts, English, Woodwind

Autour de Rameau – Officiële site van 30CC

 

30 CC – Predikherenkerk, Leuven – 18 oktober 2014, 20:00 u

“Het alomgeprezen ensemble Les Buffardins focust in dit concert op het virtuoze Franse fluitconcerto uit de 18de eeuw. Dat ontstond rond 1720 naar het voorbeeld van het Italiaanse vioolconcerto. De traverso of flûte allemande was op dat moment een relatief nieuw instrument.

De fluitcomposities van de Franse componisten Rameau, Buffardin, Blavet, Naudot, Corrette en Leclair zijn nog nooit eerder in één concertprogramma samengebracht. En zoals steeds omringt Frank Theuns zich in dit ensemble met de beste musici.

met François Fernandez (viool), Maia Silberstein (viool), Barbara Konrad (altviool), Rainer Zipperling (cello en gamba), Frank Coppieters (violone), Siebe Henstra (klavecimbel) en Frank Theuns (traverso)”

(English version)
“In this concert, the internationally-lauded ensemble Les Buffardins performs the marvellous 18th-century French Flute Concerto. It was created somewhere around the year 1720 and was modelled after the Italian Violin Concerto. At the time, the traverso (or “flute allemande”) was a relatively new instrument.
The flute compositions of French composers such as Rameau, Buffardin, Blavet, Naudot, Corrette and Leclair have never before been brought together in one concert. Along with his his ensemble of master musicians, Frank Theuns brings these compositions to life the way they should be.”

Tickets : 16,00 EUR

onlinetickets

Autour de Rameau – Officiële site van 30CC.

 

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *