Calendar, Concerts, Plucked instruments

26 november 2014 : Woensdagklanken Museum Vleeshuis

 

aec1f4c2-1aa9-43af-a2e3-f9f3a085ec49

“Irish Coffee”, met barokmuziek uit Ierland en Schotland
14.00 uur

gratis inkom

De leden van het in 2013 opgerichtte Scaramuccia zijn afkomstig uit Spanje en Italië. De groep heeft als doel om zelden gespeelde barokmuziek, of repertoire dat een nauwe band heeft met traditionele muziek, in ere te herstellen. Vaak gaat het om muziek die te horen was op straat of in tavernes. Het programma “Irish Coffee” is gewijd aan Ierse en Schotse muziek uit de barok. Zowel componisten uit deze gebieden als grote namen uit Italië die langdurig in Ierland en Schotland verbleven en zich door de traditie lieten inspireren, komen aan bod. Barokmuziek met een bijzonder keltisch parfum.

Programma: “Irish Coffee”, met barokmuziek uit Ierland en Schotland.

Uitvoerders: Francisco Javier Lupiáñez (viool en leiding), Inés Salinas Blasco (cello), Giulio Quirici (gitaar en theorbe)

Lezing: de viool (Karel Moens)

, , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *