Chambermusic, Courses & masterclasses

Cursus huismuziek uit de gouden eeuw : inschrijven tot 24 november 2014

 

Weekendcursus bestemd voor instrumentalisten en zangers
van 23/1/2015 tot en met 25/1/2015
deelnameprijs : 325,00 EUR
locatie : De Glind bij Barneveld (Nederland)
organisatie : Huismuziek Nederland

In het bloeiende amateurmuziekleven in de Gouden Eeuw, vervulde het collegium musicum een belangrijke rol. Componisten als Sweelinck en Schuyt hadden de muzikale leiding over de collegia en schreven veel muziek voor deze amateurensembles. Door de flexibele bezetting lenen deze stukken zich bijzonder goed voor een huismuziekweekend in de letterlijke betekenis. Een schatkist aan muziek van verschillende Nederlandse componisten gaat voor je open! In 2014 viert Camerata Trajectina haar 40-jarig bestaan als pleitbezorger van Nederlandse muziek uit de Gouden Eeuw. Docenten Saskia Coolen en Nico van der Meel  zijn al jaren lid van dit gerenommeerde ensemble. Artistiek leider, muziekwetenschapper en luitist Louis Peter Grijp komt een lezing geven.

Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=K0WMAaUg5mY?rel=0&w=640&h=360]

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *