AMUZ, Calendar, Opera, Woodwind

december : Puur muziek op Canvas

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FRR2GCnflHM?rel=0]

In de kerstmaand is er extra veel muziek op Canvas, ook buiten de gebruikelijke uitzendmomenten van Puur muziek. Een greep uit het aanbod :

zondag 14/12/2014, 12:00 – Orfeo ed Euridice, Gluck – opera

In 2014 vieren we het 300e geboortejaar van Christoph Willibald Gluck, die met zijn Orfeo ed Euridice in 1762 een meesterwerk afleverde.  De aangrijpende verfilming van Ondřej Havelka begint als een historische opera- opvoering, maar neemt ons dan tijdens Orfeo’s emotionele tocht mee achter de scènes van het prachtige theater van Tsjecische Český Krumlov, een van de mooist bewaarde baroktheaters ter wereld.

Bejun Mehta, een van de beste contratenoren van dit moment, vertolkt de rol van Orfeo. Sopraan Eva Liebaum is Euridice en Regula Mühlemann is Amor. Het Collegium 1704 en het Collegium Vocale 1704 staan o.l.v. Václav Luks.

woensdag 24/12/2014, 24:00 – The Sixteen

Concert door het Engelse koor ‘The Sixteen’ o.l.v. Harry Christophers. Op het programma staan religieuze werken uit de 16e en 17e eeuw van de componisten Gregorio Allegri, Palestrina en Anerio. Zij componeerden deze muziek speciaal voor de Sixtijnse kapel in Rome. Opgenomen in de Carolus Borromeuskerk te Antwerpen in het kader van  ‘Laus Polyphoniae’.

donderdag 25/12/2014, 12:35 – Weihnachtsoratorium deel 1

Uitvoering van Cantates 1, 2 en 3 uit het Weihnachtsoratorium, BWV 248 van J.S. Bach door het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe. Opgenomen op 20 december 2012 in Brussel i.s.m. Bozar Music.

donderdag 25/12/2014, 14:10 – A Christmas Tale – Huelgas Ensemble

Het Huelgas Ensemble o.l.v. Paul Van Nevel brengt een selectie uit beroemde werken en vergeten parels uit het rijke muziekrepertoire, gewijd aan de geboorte van Christus. Deze productie wordt door canvas opgenomen op 23 december 2014 in Amuz in Antwerpen.

(o.v. van wijzigingen in de dagprogrammering)

vrijdag 26/12/2014, 23:50  – Per Flauto speelt Italiaanse barok

Bart Coen is één van de beste Belgische blokfluitisten. Hij heeft een grote internationale reputatie. Met zijn ensemble ‘Per Flauto’ brengt hij een keuze uit het “Manoscritto di Napoli 1725”, een bundel met de allerbeste concerto’s voor blokfluit uit de Italiaanse barok. Bart Coen koos voor blokfluitconcerto’s van Alessandro Scarlatti, Francesco Mancini en Domenico Sarri. Het ensemble ‘Per Flauto’ werd in 2009 opgericht door fluitist Bart Coen, die ook de artistieke leiding heeft. Het is samengesteld uit violisten Annelies Decock en An Van Laethem, Wendy Ruymen, altviool, Ronan Kernoa, cello en Herman Stinders, klavecimbel en orgel.  Opgenomen in de Begijnhofkerk van Sint-Truiden.

zondag 28/12/2014, 14:10 – Mozart: La Clemenza di Tito – opera

Bejubelde Muntproductie  in een regie van Ivo van Hove. Mozarts laatste opera is een muzikaal en psychologisch meesterstuk. Regisseur Ivo van Hove geeft een hedendaagse lezing aan deze opera seria, die gaat over de twijfel van een groot politiek leider, die uiteindelijk tegen geweld en voor vergeving kiest. Opgenomen in de Koninklijke Muntschouwburg in oktober 2013.

Vooral op vrijdag en zaterdag zijn er vaak wijzigingen van het uitzenduur. Voor de exacte uitzenduren, raadpleeg http://www.canvas.be/weekoverzicht of onze facebookpagina http://www.facebook.com/puurmuziekcanvas

1512760_448371991958851_1514844365_n

, , , , , , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *