English, Opera

7 februari 2015 : MUZIEKTHEATER TRANSPARANT : AUDITIES ANTWERPEN

 

Muziektheater Transparant organise des auditions pour jeunes chanteurs et instrumentistes (de 15 à 25 ans) dans le cadre d’un opéra pour jeunes sous la direction de Luigi De Angelis et Nicolas Achten.

Infos et inscriptions, ici

English version: www.transparant.be/en/auditions

AUDITIES JONGERENOPERA 2015
Muziektheater Transparant organiseert audities voor jonge zangers en instrumentalisten (van 15 tot 25 jaar) in het kader van een jongerenopera onder leiding van Luigi De Angelis en Nicolas Achten.

In bocca al lupo is de titel van het project waarvoor Muziektheater Transparant jonge zangers en instrumentalisten zoekt. Gedurende creatieperiode van 2 weken worden ze geïntroduceerd in de wereld van barokmuziek en muziektheater. Ze worden  betrokken bij  de enscenering, krijgen een training in barokmuziek en doen podiumervaring op.

Jaarlijks lokt het project tientallen jonge zangers en instrumentalisten van over de hele wereld naar deSingel in Antwerpen. Het project is een uitgelezen kans om in een stimulerende omgeving je talent te ontdekken en te ontwikkelen. Vele jonge zangers en instrumentalisten vonden de voorbije jaren de weg naar de professionele opera-, muziektheater- of concertpraktijk. De voorstelling zelf leverde in het verleden verbluffende resultaten op die door verschillende festivals (Theater- festival, YO! Festival) en theaters in binnen en buitenland werd uitgenodigd.

Het thema voor 2015 is geïnspireerd op de figuur van de wolf. Zijn kunst om onder te duiken, paniek te zaaien, toe te slaan. Wat betekent het om een wolf te zijn op de scene, als kunstenaar, zanger, instrumentalist?  Er wordt gewerkt met vroeg Italiaanse barokmuziek van Monteverdi, Sances, Frescobaldi, Cavalieri e.a.

Muziektheater Transparant, de Singel (Kunstcampus), Fondation Royaumont, Scherzi Musicali, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijk Conservatorium Den Haag zijn partners in het project.

Multi-instrumentalist, zanger en artistiek leider van Scherzi Musicali Nicolas Achten neemt de muzikale leiding op zich. De Italiaanse regisseur, scenograaf Luigi De Angelis neemt de regie op zich. Met zijn compagnie Fanny & Alexander is hij een graag geziene gast op talloze internationale podia. Dit jaar regisseert hij Mozart’s Toverfluit voor Teatro Comunale di Bologna.

Verdere info en inschrijvingen, klik hier.

 

 

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *