Calendar, Concerts, Keyboard

25 februari 2015 : Marie-Noëlle Bette en Joris Verdin

 

Concert

Het duo Marie-Noëlle Bette en Joris Verdin werd in 2012 geïnspireerd door een Pleyelvleugel uit 1897 in het Maison Autrique, Schaarbeek. Deze meesterwoning werd gebouwd door Horta in een klassieke negentiende-eeuwse stijl en is volledig bewaard met de originele decoratie en het merkwaardige meubilair. Sindsdien heeft het duo in een reeks van tweemaandelijkse concerten een repertoire opgebouwd dat zich niet beperkt tot de twee saloninstrumenten bij uitstek, maar waarbij ook strijkers en zangers een prominente rol spelen.

In tegenstelling tot elders in Europa, was in Frankrijk het harmonium een echt “kunstinstrument”. De bouw van de instrumenten was er veel ingenieuzer dan bijvoorbeeld in Engeland of in Duitsland, en de klankkwaliteit van ongeëvenaard. Naast het solo-repertoire ontstond er ook een uitgebreid repertoire voor harmonium met piano. Behalve origineel werk, bevatte het ook veel bewerkingen van symfonische werken en opera’s.

Programma

Franse muziek voor harmonium en piano (Guilmant, Franck, Widor, Saint-Saëns, Bizet, Leybach en Lefébure-Wely)

Lezing

Vóór het  kan u een lezing bijwonen over het harmonium.

Praktisch

Antwerpen, Museum Vleeshuis, Vleeshouwerstraat 38-40,  2000 Antwerpen

Deuren open: 13.30 uur
Lezing: 14 – 14.30 uur
Concert: 15 – 16.15 uur

Tickets : € 5

Info Cultuur Antwerpen
Wisselstraat 12
2000 Antwerpen (hoek Grote Markt)
tel. 03 338 95 85

Balie: vrijdag en zaterdag van 11 tot 17.45 uur
Telefonisch: dinsdag tot zaterdag van 11 tot 17 uur
24/24 uur online ticketverkoop: bestel hier uw ticket

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *