Newsflash

Klara’s oude muziek

 

logo2014
De Klara’s 2014 werden twee weken terug uitgereikt tijdens Klara in deSingel. Oud nieuws dus. Maar toch even oprakelen, omdat er toch ook wel wat prijzen voor de ‘oude muziek’ tussenzaten !

Dirigent Philippe Herreweghe ontving namelijk de Klara Carrièreprijs, de publieksprijs in de categorie “Jonge belofte” ging naar de jonge Belgische klarinettiste Annelien Van Wauwe.

Peter van Heyghen, Les Muffatti en Vox Luminis kregen de prijs voor de Vlaamse cd-productie klassiek met de opname van de Brockes-Passion van Reinhard Keiser.

“Het was René Jacobs die in 2000 de naam Reinhard Keiser op de kaart zette met de opname van de opera “Croesus”. Veertien jaar later is het Peter van Heyghen die hem definitief uit de vergetelheid haalt met de opname van de “Brockes-passie” (1712). Als invloedrijk componist van hoofdzakelijk opera’s wendt Keiser ook trucjes uit de opera aan in dit passieoratorium, met als effect een sublieme weergave van het lijdensverhaal van Christus in al zijn kwetsbare menselijkheid. Deze partituur op kamermuziekformaat levert tedere muziek op, afwisselend in bezetting, boeiend qua verloop, vol prachtige solo’s, zowel voor de zangers als de instrumenten. Opvallend zijn de zin voor detail en integriteit van de uitvoering, nergens geschaad door overdreven emoties of virtuoze egotripperij. De cast is top, met sopraan Zsusi Toth, tenor Jan van Elsacker en de bas Peter Kooij. Dit prestigieuze project is een unicum en geeft Reinhard Keiser zijn vergeten glans terug.”

, , , , , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *