Musicians & Ensembles, Woodwind

Daniël Brüggen films Kuijken – family

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FUlHX8DjJbw?rel=0&w=640&h=360]

Daniël Brüggen – neef van Frans Brüggen – werd geboren in Haarlem waar hij op jonge leeftijd begon met blokfluitspelen. Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Kees Boeke en kreeg zijn solistendiploma in 1983. Gedurende zijn studie aan het conservatorium richtte hij samen met drie medestudenten het Amsterdam Loeki Stardust Quartet op. Het bleek een uitzonderlijke combinatie van verschillende geesten met een gezamenlijke passie om het blokfluitkwartet te ontwikkelen. Drie jaar later werd het kwartet winnaar van de Musica Antiqua competitie in Brugge, België en veroverden zij de oude muziekwereld met hun ensemble perfectie en ongebruikelijk repertoire. Het blokfluitkwartet werd in de jaren daarop steeds populairder en veroverde een vaste plaats in de wereld van de kamermuziek. Als solist trad hij op met verschillende ensembles waaronder London Baroque en vormt hij een duo met Klavecinist Siebe Henstra.

170x0-90-blobs_docenten_Oude_Muziek_Blokfluit_Daniel_Bruggen

Hij doceert aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag en is gastdocent aan de Royal Academy of Music in London waar hij Honorary Associate is. Hij coacht verschillende blokfluitensembles evenals Oude Muziek ensembles.

De laatste jaren is hij toenemend actief als filmmaker en regisseur en produceert diverse klassieke videoclips (o.a. Royal Wind Music, Zefiro, L’Armonia Sonora, 2010-12) en muziek documentaires (Ricercata, 2011) (Sweelinck Fantasien, 2008, The Leidse Koorboeken, 2010).

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *