Musicians & Ensembles, Newsflash

nieuws van Les Muffatti

 

muff_moy-2cm

(NL)

1. Les Muffatti slaan een nieuwe weg in

Na tien jaar van vruchtbare en nauwe samenwerking, hebben Peter Van Heyghen en Les Muffatti besloten om verschillende wegen in te slaan. Ze blijven wel samenwerken voor specifieke projecten, met Peter Van Heyghen als gastdirigent.

Trouw  aan de artistieke identiteit die het ensemble zich heeft  eigen gemaakt, zullen de muzikanten voortaan zelf en collectief de artistieke leiding voor hun rekening nemen. De muzikale leiding van de verschillende projecten zal toevertrouwd worden aan gastmuzikanten die uitgenodigd worden als solist, dirigent of concertmeester.

Het eerste resultaat van deze nieuwe formule kan u ontdekken in september 2015, met het programma ‘Een Belgische avond bij de Esterhàzy’s.’ Dit programma zet werken van Pieter Van Maldere en François-Jospeh Gossec in de schijnwerper: twee Belgische componisten die erg geapprecieerd werden door Joseph Haydn. Alessandro Moccia, eerste violist en solist bij Orchestre des Champs-Élysées (Philippe Herreweghe) zal dit programma leiden vanaf de viool.

2. Lancering van een crowdfundingcampagne

Om de financiering van hun zevende CD – Aria’s voor Francesca Cuzzoni van Georg Friedrich Händel – een duwtje in de rug te geven, hebben Les Muffatti op 9 maart een crowdfundingcampagne gelanceerd op het platform KissKissBankBank. Ze moeten 5000€ bij elkaar krijgen om het financiële plaatje van deze opname rond te krijgen. Deze campagne zal actief zijn gedurende 40 dagen en loopt tot 18 april 2015.

Afspraak op www.kisskissbankbank.com of via de rechtstreekse link: http://ow.ly/KkuPU.

Dit project rond een reeks aria’s die Händel schreef voor zijn virtuoze fetish-sopraan, was voor Les Muffatti de  gelegenheid om een programma te maken  voor de fantastische Marokkaanse sopraan Hasnaa Bennani, met wie ze nu al enkele jaren samenwerken. De muzikale leiding is in handen van Peter Van Heyghen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=DgaYD1ybD3I?rel=0]

 

De officiële release van de CD is in januari 2016 en zal gepaard gaan met concerten in De Bijloke in Gent, AMUZ in Antwerpen, en in Parijs. Verder zijn er nog concerten met dit programma gepland in november 2015 in Charleroi en Spa.

3. Driedubbele bekroning voor de Keiser-CD!

Tijdens het evenement Klara in deSingel op 31 januari mochten Les Muffatti, Vox Luminis en Peter Van Heyghen de Klara Muziekprijs voor “beste Vlaamse CD-productie van het jaar 2014” in ontvangst nemen voor hun CD-opname van de Brockes-Passion van Reinhard Keiser (Ramée – Outhere Music). Vervolgens werd deze zelfde opname op 9 maart bekroond met de Octave de la musique classique, en ten slotte reikte op 11 maart ook de verzamelde Belgische muziekpers de Prix Caecilia er aan uit.

Deze driedubbele Belgische bekroning voor een onbekend werk van een componist die nu pas herontdekt wordt is een grote eer voor de betrokken artiesten.

(FR)

LesMuffatti_frans

, , , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *