Chambermusic, Concerts, Woodwind

Bingo Papageno

 

CONCERTVOORSTELLING BINGO – PAPAGENO

In de concertvoorstelling Bingo – Papageno brengt het fluitkwartet 18FM fragmenten van een achttiende eeuwse bewerking van de Toverfluit van W.A. Mozart. Op zaterdag 20 juni en maandag 22 juni, telkens om 20:00 u
Piste05 te Antwerpen, Kersbeekstraat
TICKETS : 12,00 EUR
RESERVEER UW PLAATS : info@earlymusic.be

Het idee om de bewerking voor fluitkwartet door de onbekende Ehrenfried  van de opera van Mozart uit te voeren , komt voort uit het jarenlang werk door Axel De Schrijver aan een catalogus van fluitkwartetten.

Opera wordt ook wel eens concertant uitgevoerd. Minder gekend is opera in kamermuziek – reductie.  Destijds erg populair. In tijden toen er nog geen opnames voorhanden waren, de ideale manier om kennis te maken met de populaire deuntjes, of de manier om je geliefde muziek te koesteren in ‘walkman’-formaat. (Ook dat is ondertussen out, … mp3 formaat).

De opera ‘Die Zauberflöte’ is een verlichtingsopera, waarbij de rede bezongen wordt : Het licht overwint de duisternis.  De toekomst is optimistisch. Een nieuwe dageraad kondigt zich aan …  De opera speelt zich af in het oude Egypte.

Axel De Schrijver maakte een beeldband bij de muziek, gebaseerd op zijn bezoek aan Egypte in 2012 en op het personage Papageno,  de vogelvanger , wat resulteert in een uitnodiging voor een spelletje vogelbingo.

De muziek houdt moeiteloos stand zonder het libretto en weet een grotere graad van abstractie te bereiken.

Axel De Schrijver – achtkleppenfluit A. Grenser, Katja Katanova – viool, Heidi Verbruggen – altviool, Caroline Courtois – cello

, , , , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *