AMUZ, Calendar, Concerts, Keyboard, Musicians & Ensembles, Woodwind

Terra Nova Collectief brengt De Croes op historische instrumenten

  Video

27 juni, 20:00 u Amuz, Antwerpen

Opus 1
met Terra Nova Collectief
Vlad Weverbergh, klarinet en muzikale leiding
Anthony Romaniuk, klavier
Hendrickje Van Kerckhove, sopraan

Op het slotconcert van het festival Terra Nova Classics brengt het Terra Nova Collectief een heuse wereldpremière: voor het eerst zal de muziek van De Croes worden gebracht op historische instrumenten.

Een werk dat iedereen kent maar weinigen reeds hebben gehoord. Mozarts eerste symfonie valt zeker in deze categorie. Pianist Anthony Romaniuk maakt snel furore op de internationale podia. Hij brengt Mozarts pianoconcerto n°17.

Terra Nova brengt verder Henri Joseph de Croes in de picture. De Croes was een zoon van een Antwerpenaar en een tijdgenoot van Mozart. In de Gran Partita imaginaire maakt u kennis met zijn instrumentale en vocale muziek

Tickets
Info Cultuur Antwerpen
03 338 95 85
24/24 online ticketverkoop

of aan de kassa

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *