AMUZ, Newsflash

AMUZ newsflash

 

cbe04be7-9b70-4168-bc62-90e31b802402

Wie de afgelopen week naar Klara luisterde, kon al helemaal in de stemming komen voor Laus Polyphoniae.

In Festival licht Bart Demuyt, artistiek en algemeen directeur van AMUZ en Alamire Foundation, gedurende drie weken elke weekdag een meerstemmig werk uit de manuscripten van Petrus Alamire toe. De eerste vijf sessies van deze week, met muziek van onder andere Pierre de la Rue en Josquin des Prez, wekten de wereld van Petrus Alamire een week voor de start van het festival al even tot leven.

Heeft u de uitzendingen van deze week gemist ? Dan kan u hier alvast luisteren naar de opname van woensdag 12 augustus, waarin Doleo super te van Pierre de la Rue wordt belicht. Alle andere uitzendingen kan u opnieuw beluisteren op Radioplus. De komende twee weken zal Bart Demuyt nog elke werkdag te gast zijn in Festival.

Ook in het weekend komt Petrus Alamire aan bod op Klara. In Belmondo gidst presentatrice Heidi Lenaerts u door het zomerse cultuuraanbod en daarbij mag een toelichting bij de tentoonstelling Petrus Alamire, Meerstemmigheid in beeld in de Antwerpse Kathedraal niet ontbreken. Nu zaterdag om 12 uur kan u luisteren naar een boeiende reportage over schilderkunst, muziek en architectuur. Gudrun De Geyter trok met curator Manfred Sellink (KMSKA) en wetenschappelijk medewerker Stratton Bull (Alamire Foundation) naar de Antwerpse kathedraal voor een gesprek. Samen blikken ze vooruit naar de opening van de tentoonstelling, volgende woensdag 19 augustus.

, , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *