Concerts, Opera, Vocal

In bocca al lupo – Nicolas Achten & Muziektheater Transparant

 

in bocca al lupo

za 29, zo 30 aug 2015 Theaterstudio

“La tradition est la garde du feu et non pas le culte des cendres…” Gustav Mahler

Het thema van de jongerenopera 2015 is geïnspireerd op de figuur van de wolf en zijn kunst om onder te duiken, paniek te zaaien, toe te slaan. Wat betekent het een wolf te zijn op de scène, als kunstenaar, zanger, instrumentalist? Welke sporen laat je achter? Hoe sla je toe? Kan een gecultiveerde kunstvorm als opera verbinding maken met het dierlijke, met de oeroude krachten die in ons verborgen zitten?
De muzikale en theatrale rijkdom die de werken van Italiaanse meesters uit de vroegbarok als Monteverdi, Sances, Frescobaldi, Cavalieri, … bieden, laten de makers van deze jongerenopera toe om het repertoire af te bakenen tijdens het repetitieproces, naargelang de specificiteit van het project en de mogelijkheden van de deelnemers.
Multi-instrumentalist, zanger en artistiek leider van Scherzi Musicali, Nicolas Achten, neemt de muzikale leiding op zich. De regie is in handen van de Italiaanse regisseur en scenograaf Luigi De Angelis die met zijn gezelschap Fanny & Alexander een graag geziene gast is op talloze internationale podia.

In bocca al lupo! Viva il lupo!

 

-> link

, , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *