AMUZ, Musica, Newsflash

Musica te gast op Laus Polyphoniae

 

Musica is ook dit jaar met verschillende activiteiten te gast tijdens het oude muziekfestival Laus Polyphoniae in Antwerpen. In 2015 staat het festival in het teken van de befaamde muziekkopiist Petrus Alamire (1470-1536).

Naast de toonmomenten van de muziekvakantie Het Alamire Atelier en van de Cappella Pratensis Summerschool voor zang, kan je ook genieten van vijf zeer diverse muzikale projecten tijdens de concertwandelingen in het kader van het International Petrus Alamire Lab.

Een initiatief van Musica en AMUZ, Festival van Vlaanderen – Antwerpen

cbe04be7-9b70-4168-bc62-90e31b802402

Concertwandeling International Petrus Alamire Lab
22-23 augustus 2015 – 10.00 uur
foto_ipal_concertwandeling_amuz5.090312

In het kader van Laus Polyphoniae 2015 werd de International Young Artist’s Presentation voor de gelegenheid omgedoopt tot International Petrus Alamire Lab. De focus ligt op het muziekoeuvre dat Petrus Alamire verzamelde in de talrijke manuscripten die hij realiseerde.

Jonge musici en ensembles laten zich inspireren door muziek uit Alamires manuscripten. Zowel historische uitvoeringen, transcripties, hedendaagse bewerkingen of multidisciplinaire creaties kunnen de revue passeren. Je kan de (her)interpretaties van een jonge generatie kunstenaars ontdekken en beluisteren op verschillende locaties in het centrum van Antwerpen. De wandeling langs vijf concerten in historische panden in de stad start bij AMUZ.

Volgende artiesten en ensembles werden geselecteerd en zullen te horen zijn: RUMORUM (CH), Boreas (DE), Circling the Spheres (BE), Victoria Bernath (GB) en Two Envelopes (BE).

Info & tickets: www.amuz.be

Toonmoment Cappella Pratensis Summerschool
28 augustus 2015 – 13.00 uur

Leden van Cappella Pratensis dompelen studenten en pre-professionele muzikanten een week lang onder in de uitvoeringspraktijk via mensurele notatie tijdens de Alamire Complex Masterclass. Op vrijdag 28 augustus presenteren ze het resultaat van een intensieve trainingsweek in een toonmoment. Iedereen is welkom om 13.00 uur. Gratis toegang, vrije zit.

Meer info: www.musica.be

Toonmoment muziekvakantie Het Alamire Atelier
28 augustus 2015 – 15.00 uur (6-9 jaar) & 16.30 uur (10-16 jaar)

zwaaien2.091806Ook voor de muziekvakantie is de centrale figuur dit jaar Petrus Alamire. Nieuw in 2015 is dat de deelnameleeftijd werd opgetrokken tot 16 jaar. We werken met 2 groepen: kinderen van 6 tot 9 jaar die van maandag tot vrijdag rond het thema werken, en jongeren van 10 tot 16 jaar van zaterdag tot vrijdag. Elke groep brengt een eigen toonmoment. Gratis toegang, vrije zit.

Meer info: www.musica.be

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *