Books, facsimiles & CDs, Keyboard, Newsflash

Happy birthday maestro Jos !

 

55d6f12b14613

NL

Jos Van Immerseel viert zijn veertigste verjaardag met 3 belangrijke CD releases die ritme geven aan het jaareinde van Alpha …  Een symfonisch programma (Janacek, Dvorak), een kamermuziekprogramma (Schubert) en een box met een heruitgave van opnamen met Frans muziekrepertoire. Een bloemlezing die nogmaals aantoont dat de pianofortespeler een belangrijke bijdrage levert aan de interpretatie van het symfonisch repertoire en de kamermuziek.
Met zijn musici en vrienden van Anima Eterna, heeft hij een hechte groep musici bijeengebracht die leerling, tuttispeler en solist zijn, … Samen kiezen ze met de grootst mogelijke zorg het beste instrument voor de interpretatie van een stuk, ook al moeten ze daarvoor enkele manden wachten tot het instrument beschikbaar is voor de programmatie.  Samen zoeken ze naar de klank en de stijl die beantwoordt aan hun ideaal.  De herfst van 2015 zal in het teken staan van de magie van de pianoforte van Jos, de fanfare met ongekende kleuren  van de Sinfonietta van Janacek, en de prachtige stemmen van Tomas Bauer en zijn kompanen …

ZIE DE HILARISCHE FOTOROMAN OP DE HOMEPAGE VAN OUTHERE-MUSIC

FR

Jos Van Immerseel célèbre ses 70 ans avec trois parutions importantes qui vont rythmer la fin d’année d’Alpha… Un programme symphonique (Janacek, Dvorak), un programme de musique de chambre (Schubert) et un coffret rééditant ses enregistrements de musique française. Un florilège qui va encore une fois démontrer tout ce que le pianofortiste apporte à l’interprétation du répertoire symphonique et de chambre.
Avec ses musiciens et compagnons d’Anima Eterna, il a créé une véritable troupe de musiciens qui sont tour à tour élèves, tuttistes, solistes… Ensemble, ils choisissent avec grand soin le meilleur instrument pour interpréter telle ou telle pièce, quitte à attendre plusieurs mois que l’instrument soit prêt avant de la programmer. Ensemble, ils cherchent le son et le style qui correspondent à leur idéal. L’automne 2015 sera donc placé sous la magie des piano-forte de Jos, la fanfare aux couleurs inédites de la Sinfonietta de Janacek, les voix magnifiques de Tomas Bauer et de ses condisciples…

REGARDEZ LE ROMAN PHOTO SUR LE HOMEPAGE DE OUTHERE-MUSIC

55d6f1e004fd4

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *