Books, facsimiles & CDs, Newsflash

Petrus Alamire marketing

 

okv_logo

Openbaar Kunstbezit Vlaanderen beleeft zijn drieënvijftigste jaargang. Het prachtige augustus-septembernummer is gewijd aan Petrus Alamire. Online te bestellen. Prijs 7,00 EUR excl. verzendkosten.

-> link 

 

Meerstemmigheidinbeeld.PeterusAlamire

Mocht het u ontgaan zijn : Petrus Imhoff, alias Alamire (c. 1470-1536) was de man achter meer dan vijftig nog bewaarde, prachtig verluchte muziekhandschriften. Hij stond aan het hoofd van een scriptorium met muziekscribenten en verluchters die in opdracht van kerken, broederschappen, vorsten en rijke hovelingen muziekhandschriften samenstelden. De in Europa verspreide en nog bewaarde handschriften zijn niet alleen een streling voor het oog, maar ook voor het oor: ze bevatten het kruim van de polyfonie – meerstemmige, vooral vocale muziek – tussen 1480 en 1535.

Dit boek focust op de rijkdom van beeld en klank. Uit elk van de zeven handschriften die in de Koninklijke Bibliotheek van België bewaard worden, worden de mooiste muziekpagina’s en details uit de rijkelijke randversieringen en miniaturen in de hoogste resolutie weergegeven. Een internationaal team van musicologen en musici zorgt bij telkens één compositie uit elk van de zeven handschriften voor toelichting. Zo krijgt de lezer een mooi overzicht van de bestaande muziekgenres (mis, motet, chanson).

Met voorwoorden van Prof. dr. Herman Vanden Berghe (Voorzitter, Alamire Foundation) en Philip Heylen (Voorzitter, AMUZ Festival van Vlaanderen Antwerpen en Schepen van de Stad Antwerpen).
Inleiding door Prof. dr. David J. Burn (KU Leuven) en Bart Demuyt (Directeur, Alamire Foundation en AMUZ Festival van Vlaanderen Antwerpen).

Meerstemmigheid in Beeld – Polyphony in the Picture werd uitgegeven bij het Davidsfonds. Online te bestellen. Prijs 49,99 EUR

-> link 

AlamireEn er is ook een CD-box  te verkrijgen bij het Davidsfonds. Prijs 49,99 EUR

In the footsteps of Petrus Alamire, door J. Ockeghem, J. Desprez, P. de la Rue, A. Willaert, H. Isaac, A. Agricola

De meer dan vijftig bewaarde, prachtig verluchte handschriften van Petrus Alamire bevatten het kruim van de laatmiddeleeuwse polyfonie.
Ontdek de missen, motetten en profane liederen van o.a. Ockeghem, Willaert en de la Rue. Vocale muziek die vele harten kan beroeren.

Laudantes Consort olv Guy Janssens
Henry’s Eight
Nederlands Kamerkoor olv Paul Van Nevel
Currende Consort olv Erik Van Nevel
Capilla Flamenca, Trigon-Project, e.a. olv Bart Demuyt

-> link 

Tenslotte kan je ook boek en CD-box in een voordeel pakket krijgen voor slechts 95,00 EUR

-> link 

 

 

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *