Courses & masterclasses, Keyboard

Young pianotalent wanted for All of Bach – Wim Winters’ afterthoughts : J.S. Bach inventions (1)

 

De Nederlandse Bachvereniging wil de 15 Inventionen voor klavecimbel opnemen, gespeeld door jonge talentvolle muzikanten (klavecinisten en pianisten) tussen de 8 en 16 jaar. J.S. Bach schreef zijn vijftien Inventionen rond 1720 speciaal als studiemateriaal voor zijn eigen zoons en voor zijn leerlingen. Dé reden om ditmaal geen volwassen topsolisten, maar vijftien getalenteerde jongeren een kans te geven om deze werken uit te voeren voor All of Bach. -> link
De Bachvereniging gebruikt historische instrumenten voor Bach’s muziek om zo dichter bij Bach te komen. Na een masterclass en lessen van klavecinisten Pieter-Jan Belder, Menno van Delft, Siebe Henstra en Tineke Steenbrink spelen de talenten de werken op klavecimbel tijdens een concert op zaterdag 16 april. Uiteraard worden de opnames daarna geplaatst op allofbach.com.

Wellicht is het meest recente filmpje van Wim Winters’ “afterthoughts” ook inspirerend.

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *