Chambermusic, Courses & masterclasses, Play

Huismuziek Nederland : cursussen oude muziek voorjaar 2016

 

Tutti frutti per il flauto dolce

show_image.php

We plukken de lekkerste vruchten van de fluitschaal tijdens dit weekend om je vingers bij af te likken. Je kunt genieten van de voldoening die samenspel geeft in zowel grote als kleinere ensembles. Nog een beginner? Geen probleem. Docenten Kim en Ester zorgen voor prachtige muziek waar iedereen aan mee kan doen. Zo maken we bijvoorbeeld kennis met de prachtige lijnen die te vinden zijn in de renaissance… lees meer

Locatie: De Glind, De Glind

Data: 02 april ’16 t/m 03 april ’16

 

Lente in Venetië

show_image-1.php

Drie keer lente! Buiten (als het goed is), in de muziek (de barok als frisse nieuwe stijl) en in onze fantasie (het prachtige Venetië). In deze cursus verdiepen wij ons samen in Venetiaanse muziek uit de overgang van de renaissance naar de barok. We bekijken de oude stijl bijvoorbeeld in de canzona’s van Grillo en de nieuwe stijl in trio- en quadrosonates van Castello en Fontana. Natuurlijk mag de onbetwiste grootmeester van de vroege barok niet ontbreken: Monteverdi… lees meer

Locatie: Parnassos, Utrecht

Datum: 24 april ’16

Spaanse barok voor koor en orkest

show_image-2.php

Vol voor alt, klavecimbel en fagot. Let op: deze cursus wordt in gewijzigde vorm aangeboden! Deze cursus is speciaal voor (ver)gevorderde en ervaren amateurs die bereid zijn zich goed voor te bereiden. In de cursus wordt dieper ingegaan op o.a. de uitvoering, stijl, samenspel en intonatie. Iedereen die zich inschrijft wordt uitgenodigd voor een informele auditie bij de docenten, die zal plaatsvinden in Parnassos Utrecht… lees meer

Locatie: De Glind, De Glind

Data: 16 mei ’16 t/m 21 mei ’16

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *