Books, facsimiles & CDs, Keyboard, Listen, Woodwind

Stefanie Troffaes and Julien Wolfs release Bach

 

De Standaard 27/01/2016 – Annemarie Peeters

“Fluitiste Stefanie Troffaes en klavecinist Julien Wolfs kozen voor hun eerste cd samen meteen voor het allermooiste dat er binnen het repertoire voor fluit te vinden is: Bach. Dat is durven. Het verleent de plaat een wat verblindende sérieux en tegelijk hartverwarmende integriteit: hier spelen muzikanten die tot in het diepst van hun ziel verknocht zijn aan Bachs noten. De klank van Troffaes’ traverso fascineert: soms verend als een pluizig kussen, soms helder als een hartenschreeuw met nog eindeloos veel nuances daartussen. Wolfs’ klavecimbel fileert, danst, zingt en hamert. Samen balanceren ze op de rand tussen rede en verlangen: elk om beurten houden ze elkaar gevangen in het strenge gareel van Bachs muziek, elk om beurten grijpen ze hun kans om eraan te ontsnappen. Een bijzonder innemende Belgische productie.”

Volgende concerten :

Antwerpen
Klara in deSingel
30.01.2016
14:00 | 18:30
programma | programme: Bach JS: Flute Sonatas

Cultureel centrum Dendermonde
24.04.2016
programma | programme: Bach JS & WF: Flute Sonatas

Brussel | Bruxelles
Koninklijk Circus | Cirque royal
09 >> 17.02.2016
Gassmann: L’Opera Seria
(met/avec B’Rock)

www.desingel.be
www.ccbelgica.be
www.demunt.be
www.lamonnaie.be
www.stefanietroffaes.com

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *