Listen

België – Belgique

 

In 2016 organiseert het Museum Vleeshuis weer negen concerten op de laatste woensdag van de maand (behalve juli, augustus en december).

Dit jaar staan de concerten in het teken van de muziek uit wat vandaag België is, van de 17de tot de 20ste eeuw. De concerten brengen de Belgische muziek in al haar verscheidenheid: liederen, intieme kamermuziek, de virtuositeit van de Belgische vioolschool, pianomuziek en opera.

Voor de aanvang van het concert is er telkens een korte inleiding voorzien.

8697d0d0-09d2-4aea-b655-b190a53e2da5

17de-eeuwse liedboeken

In de 17de eeuw zijn liedboekjes doorgaans in klein formaat gedrukte verzamelingen liedteksten, overwegend van anonieme auteurs en vaak zonder muzieknotatie. Er wordt dikwijls wel verwezen naar een gekende melodie. Door hun goedkope afwerking gingen veel liedboekjes verloren.

Typisch voor de 17de-eeuwse profane liedboekjes is de humanistische inslag, met onder meer renaissancistische liederen. Dikwijls ook uitgegeven in een mooie typografie. De meeste boekjes dienden tot vermaak van de jeugd uit welstellende families.

In de vaste museumopstelling tonen we een mooie keuze van dergelijke liedboekjes, en het ensemble Cannamella brengt ze nu tot klinken.

Ensemble Cannamella
24.02.2016 – 14u15

In de 17de eeuw zijn liedboekjes doorgaans in klein formaat gedrukte verzamelingen liedteksten, overwegend van anonieme auteurs en vaak zonder muzieknotatie. Er wordt dikwijls wel verwezen naar een gekende melodie. Door hun goedkope afwerking gingen veel liedboekjes verloren.

In de vaste museumopstelling tonen we een mooie keuze van dergelijke liedboekjes. Het ensemble Cannamella vertolkt enkele werken uit deze periode.

Bestel hier je tickets

70b9a466-b9b1-4ab1-a295-8b2096281f9a

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *