copyright AlbaNova - Musica

Festival, Listen, Musica

AlbaNova 2016 : festivalkrant

 

AlbaNova-HR

AlbaNova – Midzomerfestival voor creatie en muzikaal erfgoed
Zondag 26 juni 2016, vanaf 10.00 uur – Landcommanderij Alden Biesen, Bilzen

Muziek als verzet, muziek als troost. Midzomerfestival AlbaNova zoekt in 2016 de grens op tussen leven dood.

Van Orpheus en Eurydice over Schuberts zwanenzang tot Amerikaanse traditionals in een hedendaagse bewerking. AlbaNova 2016 schuwt de grote emoties niet en legt ze met onder andere Dialogos, Jan Van Elsacker, Thomas Bauer, Jos van Immerseel, Ictus en Liesa Van der Aa in handen van een topcast. Antwerps stadsdichter Maarten Inghels brengt een selectie gedichten uit het project ‘De eenzame uitvaart’. Festivalgast Benjamin Glorieux neemt tientallen cellisten en amateurzangers mee in een muzikaal avontuur dat oud en nieuw verbindt.

Ontdek het volledige programma op www.albanovafestival.com en bestel online je tickets.

AlbaNova – Midsummer festival for creation and musical heritage
Sunday 26 June 2016, from 10.00 – Landcommanderij Alden Biesen, Bilzen (BE)

Music as resistance, music as consolation. Midsummer festival AlbaNova focuses this year on music on the border of life and death.

From Orpheus and Eurydice to Schubert’s swansong to American traditionals in contemporary arrangements. AlbaNova 2016 does not shrink from big emotions and puts them in the hands of a top cast including Dialogos, Jan Van Elsacker, Thomas Bauer, Jos van Immerseel, Ictus and Liesa Van der Aa. Festival host Benjamin Glorieux will take dozens of cellists and amateur singers on a musical adventure that brings together old and new.

Discover the full programme at www.albanovafestival.com and book your tickets online.

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *