Abroad, Calendar, Concerts, Listen

Seizoen Oude Muziek Nederland – België 2016 – 2017

 

(NL)

De mooiste oude muziek op bijzondere locaties in heel Nederland en Vlaanderen : dat is waar het Seizoen Oude Muziek voor staat. Ook in 2016-2017 zult u ongetwijfeld weer op muzikale verrassingen stuiten.

Een greep uit het programma: het Résonances Consort van blokfluitist Julien Martin stort zich op Engelse consortmuziek, Cappella Pratensis zingt de prachtige kerstmuziek die Josquin Desprez in Ferrara componeerde, het Franse gezelschap Diabolus in Musica neemt ons mee naar de wereld van de pauselijke kapel in Avignon en Reinoud Van Mechelen zingt de mooiste tenoraria’s uit Bachs cantates.

Nieuw dit jaar is de VivaldiDag. Met topmusici als Benjamin Alard, Fabio Biondi en Collegium 1704 zetten we de Italiaanse barokmeester in de kijker. En na een succesvolle start beleeft de concertreeks Nieuw Land / Oude Muziek Flevoland zijn tweede editie.

Net als andere jaren kunt u ook in 2016-2017 voordelig genieten van het Seizoen Oude Muziek: als u kaarten voor minimaal vier concerten bestelt, krijgt u 15% korting.

 

(EN)

The essence of the Early Music Season is easy to summarize: the finest early music in the most beautiful venues of the Netherlands and Flanders.

A selection from the programme: ensemble Résonances Consort from recorder player Julien Martin plunges in English consort music, Cappella Pratensis sings the beautiful Christmas music Josquin Desprez composed in Ferrara, the French ensemble Diabolus in Musica takes us into the world of the papal chapel in Avignon and Reinoud Van Mechelen sings the most beautiful tenor arias from Bach’s cantatas.

New this year is the Vivaldi Day. With musicians like Benjamin Alard, Fabio Biondi and Collegium in 1704 we put the Italian Baroque master in the spotlight. And after a successful start the concert series Nieuw Land / Oude Muziek Flevoland experiences its second edition.

And did you know that you can receive a 15% discount if you order four concerts in one season? Take a look at our locations subscriptions, or consult the concert calendar for an overview of all our concerts.

 

 

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *