Concerts, Listen

De zomer van il Gardellino

 

Nog geen vakantie voor het ensemble :  il Gardellino vliegt er nog één keer in komende zaterdag tijdens de Juillet Musical in La Roche-en-Ardenne. Daarna lassen de musici even een rustperiode in, maar ze verblijden u opnieuw met wondermooie klanken in september tijdens het Terra Nova Festival in Deurne.
G._Houcke.143201

il Gardellino & Guillaume Houcke
Nu zaterdag 16 juli brengt il Gardellino samen met contratenor Guillaume Houcke twee prachtige cantates van J.S. Bach waarbij het orgel een solistische rol speelt. Organist en klavecinist Zvi Meniker vervoegt il Gardellino en zal op het kerkorgel van de Eglise Saint-Nicolas spelen. Dit keer musiceert il Gardellino op instrumenten in 392 Hz terwijl het orgel op 440 Hz bespeeld wordt. Dat is precies een toon verschil, maar dat zal u niet merken omdat de organist alles een toon transponeert net zoals dat in Bachs tijd het geval was. Verder op het programma staat een een fluitconcerto van Carl Philipp Emmanuel Bach en een concerto voor drie hobo’s en drie violen van zijn peter en goeie vriend Georg Philipp Telemann. Alles klinkt nog warmer dan gewoonlijk door de lage stemming van de instrumenten!

Meer info en tickets: Juillet Musical

Programma

J.S. Bach (1685-1750)
Cantate BWV 170 “ Vergnügte Ruh’, beliebte Seelenlust “ voor alt, orgel, hobo d’amore, strijkers en basso continuo

G.P. Telemann (1681-1767)
Concerto TWV 44:43 in sib groot voor 3 hobo’s, 3 violen en basso continuo

C.P.E. Bach (1714-1788)
Concerto pour flute traversière in Re groot, wq 13

J.S.Bach (1685-1750)
Cantate BWV 35 “ Geist und Seele wird verwirret “ voor contratenor, orgel, 3 hobo’s, strijkers en basso continuo

 

981e8f_702dd6efe24a44c49482eb4ab414d44e.162547
il Gardellino & Griet De Geyter
Het Terra Nova Festival wordt op zondag 4 september afgesloten met een openluchtconcert in het Rivierenhof van Deurne door il Gardellino en sopraan Griet De Geyter. Samen brengen we enkele klassiekers van G.F. Händel en A. Vivaldi, alsook enkele Antwerpse nummers uit de tijd van toen. Wist u dat het werk van Van Maldere zowel Haydn als Mozart geïnspireerd heeft? Master of Ceremony Warre Borgmans zal u er alles over vertellen!

Meer info en tickets: Terra Nova Festival

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *