Festival, MAfestival

EARLY MUSIC IN BRUGES

 

justin-page_concert_pic-pic_format

PORTRAITS: FORQUERAY & FILS
Justin Taylor

Op de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua 2015 kaapte Justin Taylor alle prijzen weg. Eén jaar later keert deze jonge, Franse klavecinist terug naar Brugge. Hij schildert een dubbelportret van Antoine en Jean-Baptiste Forqueray: vader en zoon, maar geduchte rivalen. Beiden waren als gambist verbonden aan het hof van de Zonnekoning – met een complexe haatliefdeverhouding tot gevolg. Vader Antoine was zo jaloers op zijn getalenteerde zoon dat hij hem liet opsluiten. Toch zou uitgerekend Jean-Baptiste de gambawerken van zijn capricieuze vader na diens dood voor klavecimbel transcriberen. Of: hoe muziek de meest hardnekkige familievetes kan ontmijnen. Justin Taylor combineert virtuoze suites van de Forquerays met hommages door enkele tijdgenoten.

– Do 11.08.2016, 11u30, Concertgebouw Brugge, tickets

Begin september wordt de eerste cd van Justin Taylor met dit programma ook gereleaset bij Alpha Classics. Bekijk de trailer hier.

lees meer…

 

joshuaopschrift-data_newsletter_new_item_image-format_big

LOVENDE RECENSIES DON QUICHOTTE & BELSHAZZAR

Zowel het openings- als slotconcert van MAfestival 2016 werden de voorbije weken lovend gerecenseerd in de internationale pers.

De Standaard omschrijft Le Concert Spirituels Don Quichotte chez la Duchesse als “een verrukkelijke stijlenmix die de lach ongetwijfeld zal laten zegevieren”. Lees het volledige artikel hier.

Openingsconcert MAfestival 2016, vr 05.08.2016, 20u00, Concertgebouw Brugge

Accademia Bizantina sluit MAfestival 2016 af met Händels Belshazzar. Der Tagesspiegel noemt deze productie een van de hoogtepunten uit het seizoen van de Berliner Philharmoniker: “Accademia Bizantina brengt een passionele interpretatie met rijke nuances en delicieuze klanken.” Bachtrack had vooral lovende woorden voor Rosemary Joshua: “Een topsoprane is onmisbaar voor de aria’s die doorspekt zijn met zwierige loopjes en octaafsprongen. Rosemary Joshua zet een sensationele prestatie neer in de glansrijke rol van Nitocris.”

Slotconcert MAfestival 2016, za 13.08.2016, 19u30, Concertgebouw Brugge

Bestel je tickets hier.

 

cd-Van-Hoecke-data_newsletter_new_item_image-format_big

CD-RELEASE JAN VAN HOECKE
Outhere-award

Outhere Music beloont een van de finalisten van de Internationale Wedstrijd Musica Antiqua met een cd-opname bij het prestigieuze label Alpha Classics. In 2014 kaapte de Belgische blokfluitist Jan Van Hoecke deze prijs weg. Zijn cd met verrassende interpretaties van de orgelsonates van Bach wordt nu gereleaset.

lees meer…

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *