Festival, MAfestival

MAfestival by night

 

EARLY MUSIC BY NIGHT
avontuurlijke nocturnes in Brugge
Tijdens MAfestival 2016 staan opnieuw drie avontuurlijke nocturnes op het programma. In de bijzondere setting van de Sint-Gilliskerk by night presenteren organist Reitze Smits en BL!NDMAN [sax] arrangementen van Händels Water Music en Music for the Royal Fireworks. Pianist Piet Kuijken grasduint in het werk van enkele componisten die zich door de magische kindertijd lieten inspireren. Tiptoe Company en componist Maurizio Pisati nemen de eeuwenoude dans La Folia onder handen. Mis deze intieme concerten niet!

lees meer…
kuijken-data_newsletter_new_item_image-format_small

CHILDREN’S CORNER
Schumann, Debussy, Bartók, Kurtág
Pianist Piet Kuijken grasduint in het werk van componisten die zich lieten inspireren door de kindertijd. Zo droeg Debussy zijn vrolijke suite Children’s Corner op aan zijn dochter “Chouchou”, en evoceert Kurtágs Jatekók de spontaniteit van een kind aan het klavier. Werkjes als ‘Insect Wedding’, ‘Evening Kiss’ of ‘To Cook a Goose’ uit Bartóks For Children spreken tot de verbeelding. Ook Schumanns Album für die Jugend graaft dieper dan zijn eenvoud doet vermoeden.

-do 11.08, 22u30, Concertgebouw Brugge

lees meer…

 

blindman-data_newsletter_new_item_image-format_small

WATER & FIRE
Handel revisited
BL!NDMAN [sax], Eric Sleichim en Reitze Smits tarten de elementen. Ze arrangeerden Händels Water Music en Music for the Royal Fireworks voor saxofoonkwintet en groot orgel. In de Sint-Gilliskerk illustreren ze het eindeloze potentieel van deze bijzondere bezetting. Händels iconische orkestsuites flankeren het indrukwekkende openingsdeel van Jean-Fery Rebels Les Elémens.

-za 06.08, 22u30, Sint-Gilliskerk

lees meer…

 

tiptoe-data_newsletter_new_item_image-format_small

FOLIA
Trip to 5986 Narrenschiff asteroid
Tiptoe Company omschrijft zichzelf als “ensemble van underdogs”. Ze brengen actuele kamermuziek voor verrassende combinaties van instrumenten die doorgaans in de schaduw staan, zoals akoestische gitaar, contrabas, blokfluit, cello of harp. In 2016 is Tiptoe Company ensemble in residence bij ChampdAction. Hun nieuwste coproductie gaat in première tijdens het MAfestival.

Onder de titel Folia neemt het Belgische collectief het publiek mee op een muzikale trip aan boord van het narrenschip. Dit populaire topos uit de middeleeuwse satire kreeg het afgelopen jaar een tragische pendant. Dag na dag doken beelden op van gammele boten vol vluchtelingen, schipperend tussen hoop en wanhoop, waanzin en werkelijkheid. Geïnspireerd door deze visuele associatie, en met Erasmus’ Lof der Zotheid in de hand, nemen de musici van Tiptoe Company en componist Maurizio Pisati La Folia onder handen. Diverse varianten van deze eeuwenoude dans wisselen af met ritmische cadensen voor “prepared hands”. Daarbij gaan de grenzen tussen heden en verleden onvoorwaardelijk open.

Bekijk de trailer van dit gloednieuwe project hier.

-vr 12.08, 22u30, Concertgebouw Brugge

lees meer…

By


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *