Books, facsimiles & CDs, MAfestival

MAfestival live at Klara

 

KLARA LIVE

Klara trekt vrijdag het MAfestival mee op gang met een live-uitzending vanuit het Concertgebouw. Het publiek kan deze uitzending bijwonen. Dirigent Hervé Niquet en verteller Stefaan Degand lichten hun samenwerking voor het openingsconcert toe. Leonardo García Alarcón vertelt over de samenstelling van zijn Ensaladas. U krijgt meer uitleg over de tentoonstelling i.s.m. Museum Dr. Guislain. En er is live muziek door luitisten Sofie Vanden Eynde en sopraan Griet De Geyter. Het openingsconcert wordt ook live uitgezonden.

– Klara live, 18u00 – 20u00, Concertgebouw Brugge

 

niquetNB (1)-data_newsletter_new_item_image-format_small

DON QUICHOTTE CHEZ LA DUCHESSE
Joseph Bodin de Boismortier

Buy DVD :

buynow_100x34

Buy CD :

buynow_100x34

(NL)

Le Concert Spirituel ensemble, Hervé Niquet artistieke leiding, Emiliano Gonzalez-Toro haute-contre, Marc Labonnette bariton, Chantal Santon-Jeffery sopraan, João Fernandes bas, Camille Poul sopraan, Charles Barbier contratenor
Niemand kan deze festivaleditie beter openen dan Don Quichot, de legendarische edelman die zich een dolende ridder waant. In 1743 werd Cervantes’ meesterwerk door Joseph Bodin de Boismortier omgetoverd tot een opéra comique. De inventieve airs, aanstekelijke dansen en overweldigende koren zijn in goede handen bij Le Concert Spirituel en Hervé Niquet.

(EN)

Le Concert Spirituel ensemble, Hervé Niquet direction, Emiliano Gonzalez-Toro haute-contre, Marc Labonnette bariton, Chantal Santon-Jeffery soprano, João Fernandes bass, Camille Poul soprano, Charles Barbier counter tenor
No one is more qualified to kick off this MAfestival than Don Quixote, the legendary hidalgo who imagines himself a knight-errant. In 1743, Cervantes’s masterpiece was transformed into an opéra comique by Joseph Bodin de Boismortier. The ingenious airs, infectious dances and overwhelming choruses are in good hands with Le Concert Spirituel and Hervé Niquet.

 

 

delrueplat-data_newsletter_new_item_image-format_big

(NL)

LOF DER ZOTHEID
TENTOONSTELLING I.S.M. MUSEUM DR. GUISLAIN IN CONCERTGEBOUW BRUGGE

Museum Dr. Guislain, gevestigd in een van de oudste gestichten van België, breekt graag buiten haar Gentse muren. Voor de extra-murospresentatie tijdens MAfestival Brugge is festivalthema Lof der Zotheid het vertrekpunt. De werken en beelden die te zien zijn sluiten aan bij de dubbelzinnigheid van Erasmus’ traktaat.

Enerzijds is het geheel een loflied op de artistieke zotheid: we treden binnen in de bijzondere wereld van enkele kunstenaars die in aanraking kwamen met de psychiatrie. Anderzijds werpt de tentoonstelling een blik op de wetenschappelijke benadering van “zotheid” als psychische ziekte.
De tentoonstelling verkent de manier waarop wetenschap en kunst hun eigen taal inzetten om de waanzin te vatten of in te perken; of eraan te ontsnappen.

*tijdens openingsuren Concertgebouwcafé; voor aanvang en tijdens pauzes van concerten in het Concertgebouw i.h.k.v. MAfestival 2016

(EN)

EXHIBITION IN COLLABORATION WITH MUSEUM DR. GUISLAIN
Museum Dr. Guislain, established in one of Belgium’s oldest mental institutions, likes to break out of its Ghent walls. The starting point of this extra muros presentation during MAfestival Brugge is the festival theme In Praise of Folly.
Visit the exhibition during the MAfestival in Concertgebouw Brugge. You will find a selection of the works in the festival catalogue as well.

, , , , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *