Concerts, Listen

MA Festival : tips voor het najaar

 

B’Rock, Club Barok & Oud Nieuws
Met MAfestival 2016 achter de rug en de volgende editie nog veraf, krijgt u enkele muzikale tips mee om het najaar alsnog door te komen. Beleef opera als feest bij barokorkest B’Rock, dompel u onder in de intieme sfeer van de Club Barok in de Genste Handelsbeurs en ontdek het laatste nieuws in de oude muziek in Concertgebouw Brugge.

handelsbeurs-data_newsletter_new_item_image-format_small

CLUB BAROK
Oude muziek in Handelsbeurs Concertzaal
De reeks Club Barok in de Gentse Handelsbeurs brengt oude muziek in een intiem kader. Barokksolistene doet er composities van Holborne, Biber en Dowland rijmen met Noorse deuntjes en improvisaties. Jazzsaxofonist Robin Verheyen neemt Bachs Musikalisches Opfer onder handen en de jonge gambavirtuoos Valentin Tournet speelt de mooiste solo’s uit Tous les matins du monde. De reeks sluit af met Perfect Strings, een programma waarin Holland Baroque linken legt tussen Bach, Pärt en Loevendie.

lees meer…
marienb-data_newsletter_new_item_image-format_small

OUD NIEUWS
Concertparcours historische instrumenten in Concertgebouw Brugge
De klank van historische instrumenten is voor ons ondertussen heel gewoon, maar actueel onderzoek leert ons nog elke dag meer over hoe er in het verleden muziek werd gemaakt. Drie muzikanten-onderzoekers krijgen in Brugge hun eigen podium. Tijdens een concertparcours hoort u Claire Chevallier over de klank, bouw en restauratie van een unieke Russische piano, violiste Chouchane Siranossian over de uitvoering van Tartini’s aartsvirtuoze Duivelstriller, en klarinettiste Marie Ross over haar onderzoek naar Harmoniemusik.

– vr 11.11.2016, Concertgebouw Brugge

lees meer…

senna-data_newsletter_new_item_image-format_small

 

LOUNGECONCERT LA SENNA FESTEGGIANTE
B’Rock
Barokorkest B’Rock trekt het nieuwe concertseizoen mee op gang met een bijzondere uitvoering van de opera La Senna Festeggiante van Antonio Vivaldi. La Senna Festeggiante of De Feestende Seine is een van de hoogtepunten uit het vocale oeuvre van deze Italiaanse barokcomponist. Hoewel het werk vermoedelijk in Italië werd gecreëerd, is het een onmiskenbare lofzang op de Franse koning Lodewijk XV. Zijn troonsbestijging wordt gevierd door drie allegorische personages: het Gouden Tijdperk, de Deugd en de Seine. B’Rock wordt internationaal geroemd om zijn hoogstaande en zinnenprikkelende concertformules. Dit eenmalige concert is opgevat als één groot feest met Venetiaanse en Parijse trekjes. Verwacht je aan een sfeervolle concertavond met aangepaste dranken, een geheimzinnige gast en drie vocale solisten van wereldniveau: sopraan Karina Gauvin, alt Sonia Prina en bas Ugo Guagliardo. Opera als feest!

– do 29.09.2016, Gent

lees meer…

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *