Play

Music, the final frontier

 

Zin om ook qanoen, saz, oed, darboeka, riqq, bendir of (folk)viool te leren spelen? Dit seizoen wordt  ook voor het eerst gefocust op de Indische muziektraditie met een cursus rāga’s. Je kan hiervoor terecht in De Centrale. Daarbovenop krijg je de kans om samen met andere cursisten te musiceren in  ‘ensembles’ ‘Oosterse muziek’, ‘Turkse muziek’ en ‘Wereldmuziek’. Kers op de taart is het Samenspel XXL Ensemble, waarbij geïnteresseerden uit alle samenspelklassen samen musiceren. En mits voldoende belangstelling wordt ook dit schooljaar een cursus akkoordenleer, harmonie en arrangement (met een aanzet tot improvisatie) georganiseerd, kortweg AHA genoemd.

De Centrale engageert lesgevers die die als uitvoerend muzikant met hun voeten in de live-muziek-praktijk staan; deels uit noodzaak, omdat er hier (nog) geen formele lerarenopleiding is voor bvb. qanoen en darboeka; deels bewust, omdat deze mensen het klappen van de zweep op het podium zeer goed kennen. Hun benadering is veeleer gericht op direct speelresultaat en speelplezier dan op de theoretische muziekstudie. Toch zijn onze leerkrachten voldoende geschoold om de cursisten de nodige muziektheorie bij te brengen opdat ze zich verder kunnen bekwamen in de studie van hun instrument.

ZAT.17.09 van 14:00 tot 17:00 | gratis kennismakingslessen op de Cultuurmarkt in Gent (Kiosk – Kouter).

Vind de Centrale in Gent

logo-decentrale

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *