Concerts, Listen

ANIMA ETERNA BORGERHOUT : Boon voor Beethoven

 

logo

Aanrader!

ANIMA ETERNA BRUGGE:
Boon voor Beethoven

Wo 14 dec: 20u30 – koop tickets

Anima Eterna Brugge overwintert met zijn trouwste gezel: Ludwig van Beethoven. Sinfonie n°7 – de favoriete symfonie van het 19de-eeuwse publiek – is een briljante verkenning van het orkestrale kleurenpallet en een magistrale demonstratie van ritmische vindingrijkheid. Deze “apotheose van de dans” (dixit Wagner) ontstond zowat 12 jaar na Beethovens eerste symfonie en weerspiegelt het traject dat hij inmiddels had afgelegd, zoekend naar antwoorden op steeds nieuwe muzikale vragen en compositietechnische uitdagingen. Ook Die Geschöpfe des Prometheus behoort tot de absolute topwerken van de meester uit Bonn. Vandaag is de muziek echter zelden live te horen, een lacune die Jos van Immerseel en de zijnen met graagte opvullen. Naast deze repertoirewerken staat er ook een ‘nieuwe’ Beethoven op de pupiter: het vioolconcerto, dat nooit eerder door Anima werd uitgevoerd! Gids op deze exquise expeditie is de Frans-Armeense vioolsensatie Chouchane Siranossian, die het iconische meesterwerk laat herontdekken op darmsnaren.

JOS VAN IMMERSEEL (DIRIGENT)
CHOUCHANE SIRANOSSIAN (VIOOL SOLO)

fe893454-2eb4-4258-a1d1-4ce0324c6952
LUDWIG VAN BEETHOVEN: OVERTÜRE, DIE GESCHÖPFE DES PROMETHEUS, OP.43 (1801); VIOOLCONCERTO IN D, OP. 61 (1806); SINFONIE N°7 IN A DUR (1812)

 

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *