AMUZ, Keyboard

Claire Chevallier : autour d’un piano Becker

 

www.clairechevallier.com

Moussorsgky
Pictures at an Exhibition
Concert-lecture with the Becker pianoforte, St. Petersburg, 1875
CD release !!! Cyprès Records
FRI 11 November 2016 | 20.00 | Concertgebouw Brugge, Belgium

“Historische instrumenten? Stof ze af en je reist simpelweg terug in de tijd, toch? Of zit er meer achter? We zijn inmiddels zo gewend aan de klank van (kopieën van) originele instrumenten, dat je zou kunnen denken dat de strijd gestreden is. Maar dat we nog lang niet alles weten, blijkt wel uit het meer dan ooit actuele onderzoek dat ons elke dag meer leert over hoe er in het verleden muziek werd gemaakt. Onderzoek dat in Brugge zijn eigen podium verdient. Telkens aan de hand van een ‘klassieker’ hoort u in dit concertparcours Claire Chevallier over de klank, bouw en restauratie van een unieke Russische piano, Chouchane Siranossian over de uitvoering van Tartini’s aartsvirtuoze Duivelstriller, en Marie Ross over haar onderzoek naar Harmoniemusik, de levendige arrangeertraditie van populaire (opera)melodieën voor blaasensemble. Drie mini-concerten door zinnenprikkelende artiesten.”

Info en tickets

 

Tchaikovsky
Claire Chevallier, piano/ Martin Reimann, violin/ Sergei Istomin, violoncello
Tsjaikovski: Chanson triste, opus 40 nr. 2 (voor piano solo) | Waltz-Scherzo, opus 34 (voor viool en piano) | Berceuse, opus 72 nr. 2 (voor piano solo) | Pianotrio in a, opus 50
FRI 18 November 2016 | 21.00 | AMUZ, St Augustinus Church, Antwerp, Belgium

Tickets

, , , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *