Listen, Newsflash, Vocal

Graindelavoix

 

04.11.16 18.00 Conservatoire, Saint-Omer CONFERENCE
05.11.16 21.00 Cathédrale de Notre-Dame, Saint-Omer CONFRATERNITIES
10.11.16 20.00 Eglise Saint-Merri, Paris CYPRIOT VESPERS
11.11.16 19.30 Malgartener Vokalherbst, Bramsche CYPRIOT VESPERS
13.11.16 16.00 Tage Alter Musik, Herne MESSE DE NOSTRE DAME

16e83086-c9b1-4d26-a3ca-c31a8b0450fa

CONFRATERNITIES / SAINT-OMER

Begin november trekt graindelavoix naar Noord-Frankrijk met Confraternities. De zangers vullen de ruimte van de kathedraal van Sint-Omaars met de muziek van laat-middeleeuwse broederschappen die eerder ook het publiek in vervoering bracht in Amsterdam, Antwerpen, Oostende, …
Koen Broos verzorgt het lichtdesign voor dit programma dat de architectuur transformeert in een ruimte met verschillende affectieve zones rond composities van Ockeghem, Obrecht, Josquin, Compère en de La Rue. Tijdens een conferentie de dag voor het concert focussen Björn Schmelzer en Dominique Visse van Ensemble Clément Janequin op profane en religieuze repertoires uit de Renaissance.
– – –
November 5th brings graindelavoix to Northern France with its Confraternities project. The singers fill the space of Saint-Omer cathedral with music on medieval confraternities and their practices which thrilled the audiences before in Amsterdam, Antwerp, Ostend, … Koen Broos designed the lighting for this project transforming the architecture into a space with different affective zones, centered around compositions by Ockeghem, Obrecht, Josquin, Compère and de La Rue. Björn participates the evening before in a conference with Dominique Visse of Ensemble Clément Janequin focussing on secular and non-secular repertoires of the Renaissance.

With Razek-François Bitar, Albert Riera, Marius Peterson, Arnout Malfliet,
Björn Schmelzer (dir.) & Koen Broos (light design)

Listen to our concert at Muziekgebouw aan’t IJ in A’dam april 2016 (from 17:25)

November 4th, 6 pm, Conservatoire, Saint-Omer (FR)
Conference
November 5th, 9 pm, Cathédrale Notre-Dame, Saint-Omer (FR)
Concert

ca0f84c2-52db-4229-b0aa-b784da8a5569

CYPRIOT VESPERS / RELEASE CONCERTS

Op 10 november lanceren we onze nieuwste cd in de Saint-Merri in Parijs! Negen flamboyante ars subtilior motetten van Jean Hanelle vormen, tezamen met Byzantijnse en Maronitische gezangen, het repertoire van Cypriot Vespers, graindelavoix’ release bij Glossa! Op 15 februari 2017 wordt de nieuwe plaat ook op Belgische bodem voorgesteld door de Bijloke met een concert in de Gentse Sint-Machariuskerk.

Bestel de cd online via willem@graindelavoix.be
– – –
On November 10th we proudly present our brand new album at the Saint-Merri in Paris! The nine selected flamboyant ars subtilior motets by Jean Hanelle, together with Byzantine and Maronite chant, make the repertoire of graindelavoix’s Glossa release! On February 15th De Bijloke presents the album in Belgium with a concert at the Sint-Machariuschurch, Ghent.

Order the cd online via willem@graindelavoix.be

With Anne-Kathryn Olsen, Razek-François Bitar, Albert Riera, Andrés Miravete, Marius Peterson, Adrian Sîrbu, Bart Meynckens, Tomàs Maxé, Jean-Christophe Brizard, Björn Schmelzer (dir).
With the participation of Hassan Boufous for the concert in Germany.

November 10th, 8 pm, Eglise Saint-Merri, Paris (FR)
November 11th, 7.30 pm, Kloster Malgarten, Bramsche (DE)
February 15th, 8 pm, De Bijloke, Gent (BE)

727b5232-bf80-4f40-acf0-8e3d234b2889

MESSE DE NOSTRE DAME / HERNE

Graindelavoix brengt op Tage Alter Musik nog eens haar interpretatie van de Messe de Nostre Dame van Guillaume de Machaut. In november vorig jaar bij Glossa op cd verschenen, nu in de Kreuzkirche in Herne en live via WDR 3.
– – –
Released on cd at Glossa in November last year, graindelavoix interprets at Tage Alter Musik the Messe de Nostre Dame by Guillaume de Machaut. Don’t miss the opportunity at the Kreuzkirche in Herne and live on WDR 3.

With François Testory, Andrés Miravete, David Hernandez, Marius Peterson, Adrian Sîrbu, Tomàs Maxé, Arnout Malfliet, Jean-Christophe Brizard and Björn Schmelzer (dir.)

November 13th, 4 pm, Kreuzkirche, Herne (DE) with live radio broadcast on WDR 3

2420c23c-ef98-4798-9e1a-d5faad45ead5 7b9ab177-5949-45de-8575-ed9e64b28e75 8c57531c-174e-4fc3-9c83-da5d19a1ba30

 

photo Koen Broos

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *