Concerts, Listen, Opera, Vocal

Baroque opera with balls

 

Le Concert d’Anvers en Octopus Kamerkoor brengen het vierde jaar op rij een operaproductie met The Ministry of Operatic Affairs.

The Ministry of Operatic Affairs is een uniek operacollectief en geldt als het enige reizende opera-ensemble in België. Zonder een noot aan de partituur of een woord aan het libretto te veranderen, slaagt het gezelschap er steeds opnieuw in om vernieuwende, eigentijdse en smaakvolle interpretaties van operaklassiekers te brengen.

Twee parels uit de Engelse barokliteratuur worden tot één zinvol en sterk geheel gecombineerd op

17 december 2016 in deSingel – Blauwe zaal – 20u

De avond opent met Purcell’s opera Dido and Aeneas.  In Purcell’s bekendste opera trotseren de Ministers, samen met de uit Troje gevluchte held Aeneas en zijn geliefde Dido, een storm op leven en dood: Goden, elfen en heksen halen hun zwaarste natuurgeschut boven want ze hebben het op Vergilius’ antieke held gemunt. Ze zijn vast besloten om het geluk van het prille koppel te verstoren. De opera eindigt met de tranen van Dido… De aria “When I am laid in earth” laat weinigen onberoerd.

Maar de Ministers willen deze unieke opera-avond niet grauw en donker afsluiten. Daarom presenteren ze na de pauze, met dezelfde cast en op de ruïnes van het eerste decor, Acis and Galatea, één van de meest bejubelde en uitgevoerde Engelstalige opera’s tijdens Händels leven. Gebaseerd op de lentefrisse Metamorfose van Ovidius, vertelt de opera het verhaal van de nimf Galatea, haar lief Acis en het monster Polyphemus. “Happy we” maar ook “No joy shall last” zijn maar enkele fragmenten die tot het bekende operacredo zijn gaan horen. Deze opera is in de stijl van die àndere grote Händelpartituur – The Messiah – geschreven waarbij krachtige koorpassages en lyrische aria’s elkaar afwisselen.

The Ministry, onder leiding van Bart Van Reyn en Korneel Hamers, bespeelt haar authentieke periode-instrumenten, maar vult de scene met viriel, modern theater. Dit complementaire contrast maakt de Ministry-mix zo uniek: respect voor oorspronkelijke schoonheid en tradities, de hoogste muzikale kwaliteit en tegelijk de keuze voor een eigentijdse en relevante dramaturgie…

Solisten:
Liesbeth Devos (Belinda, Galatea)
Claire Williams (Dido)
Alex Ashworth (Aeneas, Polyphemus)
Benedict Hymas (Sorcerer, Spirit, First Sailor, Acis)
Griet De Geyter (Second Woman, First Witch, Damon)
Esther Kouwenhoven (Third Woman, Second Witch)

Muzikale leiding: Bart Van Reyn
Concept en regie: Korneel Hamers
Koor: Octopus Kamerkoor
Orkest: Le Concert d’Anvers

Scenografie: Julia Rommel
Kostuum: Julia Weisbrich
Snit: Sara Dekeyser
Regie assistent: Noemi Schlosser
Techniek: Bob Cornet
Productie: The Ministry of Operatic Affairs, Les Ateliers de Luz et Nona.
Coproductie: Octopus vzw

Zo je dit barokfeest niet wil missen, bestel dan snel tickets aan reductietarief via dit emailadres of GSM 0478/36.82.11. :

Cat. 1 : 20 EUR ipv 35
Cat. 2 : 15 EUR ipv 25

Verdere info op : www.ministryofoperaticaffairs.be en www.octopusensembles.be

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *