Listen

RedHerring : commemorate death of Telemann in 1767

 

BEGIJNHOFCONCERTEN ANTWERPEN

In 2017 herdenken we Telemann’s sterftejaar 1767 (250 jaar!) met oa twee begijnhofconcerten te Antwerpen.
De concerten beginnen zoals steeds om 15.00u en achteraf is er gelegenheid na te praten bij een hapje en een drankje (in prijs inbegrepen).

12 februari 2017 15.00u: Telemann ‘Genius in Miniatur’
Aan de hand van cantates en instrumentale werken toont RedHerring de veelzijdigheid van Telemann, altijd anders maar met een constante kwaliteit.
Annelies Van Gramberen, sopraan
Kaori Uemura, gamba
Patrick Denecker, blokfluit
Guy Penson, klavecimbel en orgel
Tickets: 20€ (17€ studenten -26) receptie incl.
Tickets en reservatie: redherring.belgium@gmail.com of 0486/75 46 68

26 maart 2017 15.00u: Telemann ‘Concerti für verschiedene Instrumente’
In dit programma met 8 musici! wordt er gespeeld met de klankkleur van de verschillende instrumenten en hun combinaties. Strijkers worden vermengd met hobo’s en blokfluiten en ondersteund door fagot en klavecimbel/orgel.
Tickets: 22€ (20€ studenten -26) receptie incl.
Tickets en reservatie: redherring.belgium@gmail.com of 0486/75 46 68
OPNAME en NIEUWE CD

ITALIA PER SEMPRE
Na het succes van de eerste CD ‘La Muse et la Mise. En Concert’ zal RedHerring dit voorjaar bij ANTARCTICA/MotorMusic een nieuwe opname maken met als titel ‘ITALIA PER SEMPRE’.
Het programma zal vocale en instrumentale muziek van bekende en onbekende Italiaanse componisten in het licht plaatsen. Er is nog steeds veel te ontdekken onder het stof van de Italiaanse bibliotheken.

CD HÄNDEL/MATTEIS
In 2017 zal er in Japan een CD verschijnen met de blokfluitsonates van G.F. Handel en een selectie uit de ‘Ayres’ van de Italiaan Nicola Matteis.
Deze CD werd in triobezetting opgenomen met Patrick Denecker (blokfluit), Kaori Uemura (gamba) en Guy Penson (klavecimbel). Voor de Handelsonates werd een kopie gebruikt van een P.I. Bressan-blokfluit (ca. 1720) in originele stemming en toonhoogte. Zowel voor Handel als Matteis werd er gebruik gemaakt van instrumenten (blokfluit, gamba en klavecimbel) aangepast aan de stijl van de muziek.

 


REDHERRING Baroque ensemble
www.redherring.be
redherring.belgium@gmail.com

, , ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *