Concerts, Festival, Listen

Meer Stemmig Gent

 

EEN POLYFONE KALEIDOSKOOP in Gent!

Op zaterdag 1 juli organiseert Meer Stemmig Gent voor de zesde keer op rij de Dag van de Polyfonie in en om de Sint-Baafsabdij en Sint-Machariuskerk, in hartje Gent. Met zijn unieke mix van hoogstaande programmering en  gezelligheid timmert het  stemmige festival  aan een stevige reputatie bij kenners en liefhebbers van oude muziek uit Gent en ver daarbuiten.

Het festival pakt uit met een topaffiche en zorgt met een openingsconcert op vrijdagavond 30 juni door het wereldberoemde Huelgas Ensemble voor een startschot van formaat! Paul Van Nevel en de zijnen brengen een  programma onder de titel Een Polyfone Kaleidoskoop, een bloemlezing van wereldlijke en sacrale muziek tussen 1350 en 1650.

De hoofdaffiche op zaterdag 1 juli  presenteert enkele toppers uit de Vlaamse en internationale oude-muziekscene. Het  Kamerkoor El Grillo uit Gent (het enige niet professionele gezelschap) brengt  in de namiddag  een programma rond de jarige Claudio Monteverdi en zijn relatie tot de stile antico. Het jonge Franse gambaconsort L’Achéron treedt aan om 17h30 met The fruit of Love, een Elizabethaans instrumentaal programma rond de muziek van Anthony Holborne. De avond wordt ingezet door Erik Van Nevel en Currende met de weinig gehoorde madrigaalcyclus ‘Le Vergine’ van Cipriano de Rore  in een gemengd vocaal-instrumentale uitvoering. De dag wordt in intimiteit besloten door de dames van het Tsjechische Tiburtina Ensemble onder  leiding van Barbora Kabatková.

In de marge van de vier hoofdconcerten wordt in samenwerking met Koor & Stem ook een workshop voor jeugdkoren georganiseerd ‘Incipit Polyphonia’ geleid door dirigente Inge Bollaert (El Grillo). Naar jaarlijkse gewoonte is er ook een vrij podium (dit keer voor jeugdkoren) en een  inleiding/lezing door musicologe Elise Simoens. Op de nabijgelegen site van de St.Baafsabdij kunnen polyfonieliefhebbers met reductietarief genieten van de fototentoonstelling 80 Days of Summer.

Links Ensembles:

Huelgas Ensemble          www.huelgasensemble.be

L’Achéron                          www.lacheron.com

Currende                           www.currende.be

Tiburtina Ensemble       www.tiburtina-ensemble.com

Kamerkoor El Grillo       www.elgrillo.be

En wat u voor dit alles betaalt? Een festivalpas kost nauwelijks €45 en geeft recht op 5 concerten en alle randactiviteiten! Losse tickets zijn te krijgen vanaf €10. U gelooft het niet? Druk dan op de knop hieronder en lees alle details!

info en tickets

PROGRAMMA 2017
SINT-MACHARIUSKERK
OPENINGSCONCERT VRIJDAG 30 JUNI

20u30     EEN POLYFOON KALEIDOSCOOP

                concert Huelgas Ensemble – Paul Van Nevel

                reservatie

PROGRAMMA ZATERDAG 1 JULI

10u00     INCIPIT POLYPHONIA

                workshop jeugdkoor i.s.m. Koor & Stem

13u30     VRIJ PODIUM – jeugdkoor

                gratis

14u00     TRIOMF VAN DE POLYFONIE

                lezing [gratis voor tickethouders]

15u30      L’ORACOLO DELLA MUSICA 

                concert El Grillo – Inge Bollaert

                reservatie

17u30      THE FRUIT OF LOVE

                 concert l’Achéron – François Joubert-Caillet

                 reservatie

20u00       LE VERGINE

                 concert Currende – Erik Van Nevel

                 reservatie

22u00      COR EUROPA

                 concert Tiburtina Ensemble – Barbora Kabátková

                 reservatie

Doorlopend / wandelzone tussen kerk & abdij

BAR – Ballade van honger & dorst

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *