Calendar, Concerts, Listen

Zefiro Torna & Arsenaal / Lazarus

 

In het kader van het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN. crëeren
Zefiro Torna en ARSENAAL/LAZARUS het locatieproject JUST=
van 23 t/m 29 mei in het Hof van Savoye in Mechelen.

Door de eeuwen heen trekt de rechtspraak een lijn tussen goed en kwaad. Wetten ordenen de chaos. Onze daden worden gewikt en gewogen door een geblinddoekte dame met zwaard. Haar oordeel heet rechtvaardigheid.

Wij ontvangen u in het Hof van Savoye, waar 400 jaar geleden de Grote Raad van Mechelen werd ondergebracht, en dat vandaag nog steeds dienstdoet als Gerechtshof.

De wet is ongevoelig; rechtvaardigheid des te meer. In zeven taferelen wordt u getuige van de spanning tussen beide. Religie, macht, moraal, uitgestotenen, de politiek, de tijd, en zelfs de kunsten trekken aan de mouw. Van een battle tussen beiaarden tot scènes uit Händels oratorium Salomon, van ‘wegens schade aan het gehoor’ veroordeelde muziek tot een rapperspleidooi van jonge outlaws. Van een stille film over de verschrikkingen van de wet tot een historisch proces tegen mensen die bevelen uitvoerden. En u, publiek, bent een bevoorrechte getuige.

CONCEPT Willy Thomas en Jurgen De bruyn SPEL Günther Lesage, Pieter Genard, Joris Van den Brande, Koen De Graeve, Ryszard Turbiasz, Willy Thomas, Eurudike De Beul, Charlotte Vandermeersch, Jonathan De Ceuster, Bob De Moor, Serdi Faki, Gorges Ocloo, Prisca Agnes Nishimwe, e.a. ZANG Charlotte Vandermeersch, Eurudike De Beul, Jonathan De Ceuster, Viermaliks, Vera Coomans, kinderstemmen van het Stedelijk Conservatorium Mechelen, e.a.MUZIKANTEN ensemble Zefiro Torna o.l.v. Jurgen De bruyn: Annelies Decock, Marrie Mooij, Thomas Luks, Dimos De Beun, Jurgen De bruyn, Kristien Ceuppens, Bert Helsen, Filip Neyens, Anneke Geerts, Piet Van Bockstal, beiaardiers, Wiet Van de Leest, e.a. REGIE Willy Thomas, Jurgen De bruyn en Ruud Gielens DRAMATURGIE Sarah Eisa TEKST Sarah Eisa, LAZARUS, Freek Mariën en Tom Lanoye MUZIEKCOMPOSITIE Martin Valcke MUZIEK Martin Valcke, Hans Eisler, G.F. Händel, e.a. FILM Mathias Ruelle KOSTUUMS Karen De Wolf PRODUCTIE Jonas De Smet, Aurélie Walschaert, Carolina Maciel de França TECHNIEK ARSENAAL/LAZARUS
– i.s.m. CCMechelen, Viermaliks en Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn

LOCATIE Hof van Savoye Mechelen, ingang Voochtstraat 7
DATA di 23 t/m ma 29 mei 2017, 20u
TICKETS 20/14 euro
INFO & RESERVATIE 015 42 25 44
www.arsenaallazarus.be, www.uitinmechelen.be,www.cultuurcentrummechelen.be
EXTRA INFO een deel van de voorstelling gaat door in openlucht, gelieve aangepaste kledij te voorzien (geen paraplu’s)

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *