Abroad, Courses & masterclasses, Play

Blokfluit, viool en klavecimbel in ‘t Woudt, tussen Den Haag en Rotterdam

 

Op zaterdag 16 september 2017  is er een masterclass en aansluitend concert in het protestantse kerkje van ’t Woudt.

Jonge getalenteerde violisten, blokfluitisten en klavecinisten tot 21 jaar volgen een masterclass onder leiding van Lucia Giraudo (viool), Isabel Favilla (blokfluit) en Claudio Ribeiro (klavecimbel) – leden van het ensemble Radio Antiqua – in drie historische locaties in ’t Woudt. Toehoorders zijn van harte welkom!

Het repertoire waaruit gekozen kan worden:

Blokfluit:
Een Sonate naar keuze uit de Italiaanse Barok
Een Sonate naar keuze van Händel of Telemann
Een Solo Fantasia naar keuze van Telemann
Werken van Van Eyck
Viool:
Een sonate naar keuze van Corelli of Vivaldi
Een sonate naar keuze van Händel
Een Telemann Fantasie voor vioolsolo
Klavecimbel:
Klavierbüchlein für Anna Magdalena Bach – keuze hieruit is vrij
Händel: Suites naar keuze voor klavecimbel
Bach: Inventions and Sinfonias, BWV 772–801 naar keuze van Bach
François Couperin: L’art de toucher le clavecin (iniciantes) of Suites voor klavecimbel naar keuze
Frescobaldi of Giovanni Picchi: Toccatas naar keuze
Sweelinck: werken voor orgel of klavecimbel naar keuze

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij het/de gekozen werk/en technisch beheersen.

MASTERCLASS
Inloop 9.30 uur in de kerk in ‘t woudt
Masterclass deel 1 10.00 – 12.00 uur
Lunch 12.00 – 13.00 uur
Masterclass deel 2 13.00 – 15.00 uur
Voorbereiding op concert 15.00 – 15.45 uur
Concert in de kerk 16.00 uur

 

Kosten
Voor actieve deelname incl. lunch in Koffiehuis De Hooiberg € 70,-
Voor passieve deelname (als toehoorders excl. lunch en toegang tot het afsluitende concert) €30,-

 

Wil je meedoen aan de masterclass? Stuur dan een mail naar info@concertentwoudt.nl 

www.concertentwoudt.nl

Het concert
De werken die tijdens het afsluitende concert gespeeld worden zijn pas bekend na afloop van de masterclass. Een aantal deelnemers werkt mee aan dit concert. De te spelen stukken zijn tijdens de masterclass behandeld.
De masters sluiten met elkaar het concert af!

Informatie over de masters:
Master Lucia Giraudo, viool
Lucia Giraudo, geboren in Argentinië, is werkzaam als soloviolist, kamer- en orkestmusicus. Zij woont  in Nederland. Zij is kernlid van B’Rock  en treedt regelmatig op met De Nederlandse Bach Vereniging (NBS), Vox Luminis, El Canto de Orfeo, Academia Montis Regalis, Harmonie Universelle, Musica Temprana en Capella Gabetta.

Lucia is mede-oprichter van ensemble Radio Antiqua (winnaar van The International Händel Competition Göttingen 2014 en Van Wassenaer Concours van Festival Oude Muziek Utrecht). In oktober 2015 realiseerde Radio Antiqua haar eerste CD “Treasures of the German Baroque”. De CD ontving lovende kritieken.  Lucia houdt zich ook bezig met de uitvoering van nieuwe muziek. Zij werkt regelmatig mee aan premières. Zij behaalde haar master aan het  Conservatorium in Den Haag. Zij studeerde bij Kati Debretzeni.

Master Isabel Favilla, blokfluit
Isabel Favilla, geboren in Brazilie, behaalde in 2007  haar master blokfluit aan het  Conservatorium in Brussel. Zij studeerde bij Bart Coen. In 2012 behaalde zij een master voor barokfagot. Zij studeerde bij Donna Afrell en Wouter Verschuren aan het  Conservatorium van Den Haag.
Isabel geeft  concerten met o.a. Concerto d’Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Collegium Musicum Den Haag en Les Muffatti. Zij gaf concerten met  Fabio Bonizzoni, Alan Curtis, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Marcel Ponseele, Ryo Terakado, Luis Otávio Santos en Paul Dombrecht en vele anderen. Isabel is te horen in opnames van Il Complesso Barocco, Collegium Musicum Den Haag, Orquestra Barroca de Juiz de Fora en Les Muffatti. Zij is werkzaam in veel Europese en Zuid-Amerikaanse landen.
Met haar blokfluitduo Schifanoia is zij actief in Nederland, Belgie en Brazilie.  Het duo realiseerde in 2014 haar eerste CD. Deze werd bijzonder enthousiast ontvangen.
Isabel is mede-oprichter en manager van ensemble Radio Antiqua.

Master Claudio Ribeiro, klavecimbel
Claudio Ribeiro (São Paulo, 1976) verschijnt regelmatig op cd-opnames bij labels als Ricercar, Ambronay Éditions, ORF, Brilliant en Passacaille, en in live radio en tv-uitzendingen (France Musique, ORF, NPO en Radio 4, o.a.). Hij werkt in Europa met de ensembles COLLEGIUM MUSICUM Den Haag (dirigent), LOTUS, La Cicala, Barokopera Amsterdam en Radio Antiqua, en is artistiek leider van het Braziliaanse barokensemble Companhia de Música. Hij werkt ook als gastdirigent voor barokmuziek en is werkzaam als docent bij verschillende internationale festivals, en als gastdocent en correpetitor aan het  Conservatorium in Den Haag.
Claudio studeerde klavecimbel bij Jacques Ogg aan het  Conservatorium Den Haag. Hij studeerde ook koor- en orkestdirectie bij Eduardo Navega en Henrique Gregory aan de Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP), waar hij klavecimbel studeerde bij Edmundo Hora.

 

 

, ,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *