MAfestival

countdown to MAfestival Bruges / Brugge

 

B’ROCK IN HET DUIVELSHUIS
za 05.08, 20u00
B’Rock Orchestra brengt een bezoek aan de hel in Boccherini’s symfonie “La Casa del Diavolo”, die resoneert met de Sturm und Drang van Haydns symfonie “La Passione”. Het strijkkwartet …miserere… van Louis Andriessen roept de gedempte sfeer van de louteringsberg op. Aan de horizon schittert Mozarts paradijselijke Symfonie Nr. 33.De uitvoering van dit programma op het York Early Music Festival oogstte lovende recensies: “B’Rock Orchestra’s concert blew away cobwebs and re-injected life into music that was never intended to be tame.”Treed samen met de musici van B’Rock in Dante’s voetsporen, tijdens hun concert op zaterdag 5 augustus.
lees meer…
ODE AN DIE FREUDE
Een klinkende Beethovenfries
Rembrandt Frerichs is voor u geen onbekende: op MAfestival 2014 verraste hij in de spiegeltent in Lissewege met The Contemporary Fortepiano. Deze keer laat hij zich inspireren door de monumentale Beethovenfries. Klimts drieluik over de zoektocht naar geluk en verbetering kent een hoopgevende finale: een engelenkoor zingt het slot van Beethovens Negende Symfonie, met de woorden van Schillers Ode an die Freude.In zijn nieuwe compositie in opdracht van het MAfestival, refereert Frerichs aan deze werken. Voor de uitvoering slaat het Rembrandt Frerichs Trio de handen in elkaar met cellist Benjamin Glorieux en saxofonist Sylvain Rifflet.Mis deze première niet!-zo 06.08.2017, 11u30, schuur Ter Doest
lees meer…
DIE AUFERSTEHUNG
C.P.E. Bachs meesterwerk
C.P.E. Bach noemde zijn Auferstehung und Himmelfahrt Jesu zelf zijn meesterwerk. Het wordt echter zelden uitgevoerd. Tijdens MAfestival Brugge kan u zich laten vervoeren door de rijkgeschakeerde aria’s, expressieve recitatieven, imposante koren en verfijnde instrumentale delen uit dit lyrische oratorium. Hofkapelle München en Vocalconsort Berlin zorgen hiermee voor een paradijselijke apotheose van MAfestival 2017.Beluister hier het jubelende koor Triumph! Der Furst des Lebens sieget!– za 12.08.2017, 20u00, Concertgebouw Brugge
lees meer…

,

By



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *