Concertgebouw Brugge, Concerts, Listen

Early Music at Concertgebouw Bruges/Brugge

 

Beleef muziek nog intenser dankzij deze nieuwe formules
Dating the artist
De muzikanten van Vox Luminis nodigen u uit om hen te ontmoeten op 3 avonden. Ontdek hoe ze zich voorbereiden op hun concert met Bachs Magnificat op 2 december in Concertgebouw Brugge en deel met hen jouw verwachtingen van een concert!
Topstukweken
Hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis van o.a. Bach, Obrecht en Beethoven die u eens live moet beleefd hebben. Aan elke topstuk-uitvoering gaat een week van extra concerten, lezingen, tentoonstellingen en workshops vooraf. Noteer deze topstukweken met stip in uw agenda!
Niet te missen oude muziek in 2017-2018
Hofkapelle München & Vocalconsort Berlin
— C.P.E. Bach. Die Auferstehung
za 12.08.2017 / 20.00
Rijkgeschakeerde aria’s, imposante koren en verfijnde instrumentale delen uit dit lyrische oratorium – zijn meesterwerk, aldus de componist.
Cappella Mediterranea & Leonardo García Alarcón
— Kerstconcert. Carmina Latina
vr 22.12.2017 / 20.00
Cappella Mediterranea en Leonardo García Alarcón verwarmen lijf en ziel met polyfonie uit het ‘nieuwe contintent’. Kerst klonk nog nooit zo zwoel.
Bach Academie Brugge
— Bach bewerkt
wo 24.01 – zo 28.01.2018
In de tijd van Bach was elke muziekopvoering een unieke gebeurtenis, en dus was het niet gek dat componisten hun eigen hits graag herwerkten. Dat is exact wat alle uitvoerders voor deze Bach Academieook doen. Verwacht u aan unieke uitvoeringen, onverwachte klanken en herkenbare melodieën.
Gold
— Brugse stemmen uit de renaissance
ma 07.05 – zo 13.05.2018
Een nieuw festival voor Brugge. Een blik op de Gouden Eeuw die Brugge rijkdom, kunstschatten, maar bovenal muziek bracht. De eerste editie focust op het verhaal van Donaas de Moor, met de opmerkelijke Missa de Sancto Donatiano van Jacob Obrecht.
We have a winner!
Concertgebouw Brugge biedt jong talent graag kansen. We zijn dan ook erg blij dat BarrocoTout is uitgeroepen tot winnaar van de ‘York Early Music International Young Artists Competition 2017’, een prestigieuze tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge muzikanten en ensembles die oude muziek brengen.
Op 18 maart staan ze in Concertgebouw Brugge. Boek snel uw tickets!

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *