AMUZ, Concerts, Listen

Aftellen naar Laus Polyphoniae

 

Over exact 14 dagen verwelkomt Laus Polyphoniae u graag op de mooiste locaties van de historische binnenstad van Antwerpen. Meer dan 70 concerten komen eraan, allemaal in het teken van Adoratio. Alvast enkele concerttips: 

Contrapunctus: Virgin and child

Liederen die Maria als moeder van God en als de maagd met haar kind eren. Gezongen in de St Georges Chapel in Windsor en daar neergeschreven door John Baldwin in de jaren 1570-1580. Uit de stemboekjes koos Owen Rees verschillende werken die de grote muzikale diversiteit uit de Tudorperiode aantonen. Geniet hier alvast op voorhand.

Over Owen Rees en zijn ensemble Contrapunctus:
“The singing throughout is consistently full-toned and focused, but essentially for this repertoire constantly ready with expressive crescendos and decrescendos to mark textual changes in mood…Contrapunctus is the ideal group for this superb repertoire.” (Early Music Review, February 2015)

Donderdag 24.08.17 | 20.00 Sint-Jacobskerk
Info & tickets

Contrapunctus © John Cairns

Contrapunctus © John Cairns

Mala Punica – Straight from the source: codex Faenza

Pedro Memelsdorff, artistiek leider van Mala Punica, bestudeerde in detail de codex Faenza, een van de belangrijkste bronnen voor laatmiddeleeuwse muziek. De theoretische bevindingen schreef hij neer in zijn doctoraat, maar hij kijkt er zelf al naar uit om de instrumentale en vocale parels te laten weerklinken tijdens Laus Polyphoniae. Hij vertelt er meer over in onze festivalkrant op blz. 5.

Maandag 21.08.17 | 20.00 AMUZ
Info & tickets 

Mala Punica

Mala Punica

Cappella Pratensis, Flanders Boys Choir & Wim Diepenhorst: O clemens, o pia, o dulcis virgo Maria

De rijke muziektraditie van de Lieve Vrouwe Broederschap in ‘s Hertogenbosch, opgericht in 1318, kwam al tijdens meerdere festivaledities aan bod. De zangers van Cappella Pratensis richten hun pijlen op de corebusiness van de broederschap, namelijk de Mariadevotie. Er werd niet alleen gezongen door het hoogstaande vocale ensemble van de broederschap, maar ook door knaapjes en ze werden begeleid door een orgel. De boeiende samenwerking met enkele solisten van het Flanders Boys Choir is onder andere te horen in een anoniem Benedicamus domino. Wim Diepenhorst speelt o.a. Ave maris stella (hymne) op orgel.
Hier hoort u alvast Cappella Pratensis aan het werk.

Zondag 20.08.17 | 20.00 Sint-Jacobskerk
Info & tickets

Cappella Pratensis

Cappella Pratensis

 

Nog meer ontdekken van Laus Polyphoniae? Kijk dan zekers eens op de AMUZ-website en bestel je tickets online. 

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *