Abroad

Festival Oude Muziek Utrecht 2017 in volle gang

 

Concertagenda

2m4dxlpsnabeDe kop is eraf, het eerste Festivalweekend zit erop! Maar we hebben nog veel moois voor u in petto, waaronder Romeinse meerkorigheid door Le Concert Spirituel (28 aug), de dansvoorstelling van Doulce Mémoire (29 en 30 aug) en de muzikale ode aan Heinrich Isaac van Jordi Savall (30 aug).

Bekijk het festivalprogramma

 

 

 

2m4dye5snabeTelemann-weekend op 2 en 3 september

Precies 250 jaar geleden stierf een van de meest productieve barokcomponisten, Georg Philipp Telemann. In het Festival klinken de solofantasieën die hij componeerde voor verschillende instrumenten: viool, klavecimbel, fluit en viola da gamba. Il Pomo d’Oro brengt operamuziek en blokfluitist Erik Bosgraaf speelt triosonates met violist Dmitry Sinkovsky.

Bekijk de concerten

 

 

vdgn4nxsnabevdgn5gdsnabe

Festivalschema                                  Fringeschema                                 Veelgestelde vragen

2m4e1jxsnabeIk ga naar de fringe en ik neem mee…

Een geliefd onderdeel van het Festival Oude Muziek is de fringe, met gratis toegankelijke concerten op de mooiste locaties in de binnenstad van Utrecht, uitgevoerd door jonge en getalenteerde ensembles. Zo is oude muziek voor iedereen toegankelijk! Nodig uw buurman, tante, collega of neefje uit via de website en kies samen uw favoriete concert. Wie neemt u mee?

Nodig uw buurman, tante, collega of neefje uit

 

2m4e2cdsnabeGli Angeli Genève terug in Utrecht

Vorig jaar drukte het Zwitserse ensemble Gli Angeli Genève onder leiding van Stephan MacLeod zijn stempel op het Festival als artist in residence. Nu komt het ensemble onder leiding van Stephan MacLeod terug naar Utrecht, met twee concerten: een ode aan Johann Christoph Bach (1 sep) en een concert gewijd aan Schütz’ Geistliche Chor-Musik (3 sep).

Bestel kaarten

 

 

2m4e34tsnabe 2m4e3x9snabeDuo Serenissima

Middeleeuwen                                       Renaissance                                           Barok  foto (c) Kasper Vogelzang

vdgn0ppsnabeOrgelfeest in TivoliVredenburg

We openden het Festival 2017 met het nieuwe barokorgel en dat is natuurlijk nog veel vaker te horen deze editie. Op bijna alle festivaldagen komt het tot klinken: in de concerten van Lorenzo Ghielmi, Benjamin Alard, de Nederlandse Bachvereniging en 150 Psalms bijvoorbeeld. Zo heeft u nog vele mooie kansen om het geluid van deze boreling als een van de eersten te horen!

Bekijk concerten

 

 

vdgn1i5snabeBachs Clavier-Übung door Benjamin Alard

Nog vijf keer dit Festival kruipt Benjamin Alard achter de toetsen van het klavier voor Bachs Clavier-Übung. Over zijn eerste concert in de reeks van in totaal zeven schreef het NRC: ‘Bij Alard hoor je aan alles – articulatie, sferenrijkdom, stemmenweefsel – dat ernst zijn motor is, maar die ernst fungeert slechts als een springplankje voor Bachs genius.’

Bekijk concerten

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *