AMUZ, Concerts, Listen

Laus Polyphoniae: concerttips voor romantische zielen

 

Deze zomer worden God, Maria en heiligen aanbeden tijdens Laus Polyphoniae, maar ook die ene geliefde, die voor zovele dichters en componisten een grenzeloze inspiratiebron was.

Wie nog op zoek is naar een uitje, tippen we graag enkele intieme concerten. Want waarom zou u zich niet eens wagen polyfone muziek die vol van liefde is?  Wist u trouwens dat adoreren komt van ‘adorare’ dat afgeleid is van ‘ad os’, de hand aan de mond brengen en een kushand werpen?

RossoPorpora: Benedetto sia ‘l giorno e l’ora e ‘l punto 
De ongeëvenaarde liefdespoëzie van de Italiaanse dichter en humanist Franscesco Petrarca voor de knappe, maar getrouwde Laura werd herwerkt tot passionele madrigalen die RossoPorpora met de gepaste Italiaanse flair zal zingen. RossoPorpora is een een jong Italiaans ensemble dat met veel vuur zingt over liefdesverdriet, gebroken relaties, verlangen, de getormenteerde en onbereikbare liefde.

Donderdag 24.08.2017 |13.00 AMUZ | info & tickets

RossoPorpora

RossoPorpora

Orlando Consort: Guillaume de Machaut, Le voir dit 

Die onbereikbare geliefde was ook voor Guillaume de Machaut, Frans componist en dichter, zijn muze. Zo schreef de bejaarde de Machaut Le Voir Dit, een autobiografisch werk waarin hij vertelt over de liefde die hij koesterde voor een veertig jaar jongere vrouw. De mannenstemmen van het Engelse Orlando Consort brengen de lyrische schoonheid, sensuele beelden en harmonische briljantie van de Machauts muziek naar boven.

Zaterdag 26.08.2017 | 22.15 AMUZ | info & tickets

Orlando Consort

Orlando Consort

Sollazzo Ensemble: Nuit et Iour 
Wat als die verering van een geliefde ontaardt? Het jonge, gelauwerde Sollazzo Ensemble verkent het obsessionele liefdesrepertoire van de ars nova: van overweldigende verliefdheid tot een dramatische liefdesbreuk. Sollazzo zingt lauden uit de 13de eeuw. Deze gezangen hielpen de laudesi of broederschappen om in een religieuze extase te raken. Het jonge ensemble maakte vorig jaar een onvergetelijke indruk tijdens Laus Polyphoniae. De Standaard schreef: “Zelden hoor je zoveel diepgang op het podium.”

Vrijdag 25.08.2017 | 22.15 AMUZ | info & tickets

Sollazzo Ensemble © Martin Chiang

Sollazzo Ensemble © Martin Chiang

 

,

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *