AMUZ

Vooruitblik op Laus Polyphoniae 2018

 

Jubileumeditie tijdens Antwerp Baroque 2018, Rubens as an inspiration
Ook in 2018 gaat Laus Polyphoniae niet onopgemerkt voorbij. Voor die 25ste editie kiest AMUZ voor een Laus Polyphoniae XL. Van 16 augustus tot en met 16 december verbindt 1618, Before & Beyond de polyfonie, die zoals steeds het hoge woord voert tijdens het zomerfestival en inhoudelijk put uit de middeleeuwen en renaissance, met de najaarsconcerten die volledig in het teken van de barok staan. 1618 als symbolische overgang naar de barok in Antwerpen, het jaar waarin de Sint-Augustinuskerk, nu de concertzaal van AMUZ, voor het eerste zijn deuren openden. 1618 is muzikale hartstocht waarin 1000 jaar muziekgeschiedenis aan bod komt.

Het Antwerpse barokjaar zet deze jubileumeditie bovendien extra klank bij. Het uitbundige stadsfestival Antwerp Baroque 2018, Rubens as an inspiration wordt mede door Laus Polyphoniae muzikaal vorm gegeven. Tijdens Laus Polyphoniae 2018 zal niet alleen de muziek de bezoeker in vervoering brengen maar ook de drie nieuwe kunstwerken van Jan Fabre die als een hedendaagse Rubens de hoofd- en zijaltaren van de vierhonderd jaar oude Sint-Augustinus zal sieren.

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *