Newsflash

BarokFest Alden Biesen – Zondag 8 oktober

 

BarokFest Alden Biesen – Zondag 8 oktober

Een hele dag barokke musiceervreugde in de Landcommanderij, dat is het doel van BarokFest: een feest maar ook een festival rond barokmuziek! Uitvoeringen van 17de en 18de eeuwse composities krijgen er gedurfde verklankingen gebaseerd op historisch geïnformeerde (her-)interpretaties.
 
Vanaf 7u15 wordt u verwelkomd door Les Amis, drie jachthoornblazers (trompe de chasse) die zorgen voor een passende wake-up call! Om 7u30 vangt in de kerk het Dauwconcert aan. Eigenlijk zijn het drie korte, opeenvolgende concertjes op diverse locaties. Onder leiding van een gids wandelt u doorheen het domein, van het ene concert naar het andere. Het duo Aurélie Viegas (op een Louis XVI-harp) en Wim Brabants (op een historische 8-kleppenfluit) brengt korte, passende programma’s. Aansluitend kan u genieten van een feestelijk ontbijt, voorafgegaan door een glaasje sprankelende bubbels.

Tijdens het aperitiefconcert om 11u00 wordt een uitvoering van de Goldbergvariaties van J. S. Bach gebracht door Geert Van Gele (blokfluit), Ludmilla Tschakalova (klavecimbel) en Luc Ponet (orgel). Daarna wordt vanzelfsprekend het aperitief genuttigd en kan u aanschuiven voor een heerlijke lunch.

Dertig variaties in totaal, waarin Bach zijn onmetelijk meesterschap etaleert, terwijl hij de luisteraar tegelijkertijd weet te prikkelen en ontroeren. Tschakalova en Van Gele maakten een keuze uit deze variaties en bewerkten ze vervolgens voor het klavecimbel en de blokfluit. Verschillende blokfluittypes zijn hierbij aan te pas gekomen, gaande van de spring-in-‘t-veld sopraanblokfluit tot de bedaarde en reflecterende basblokfluit. Luc Ponet neemt op het Van Peteghemorgel de overige variaties voor zijn rekening. 
De dag wordt afgesloten met een cantateconcert om 15u00, uitgevoerd door solisten, het Vocal Consort en instrumentalisten van onze vertrouwde Bach Academie Alden Biesen. Op het programma staan werken van Johann Kuhnau, Johann Joachim Quantz en Johann Sebastian Bach. Van deze laatste o.a. de wondermooie cantate ‘Gottes Zeit ist die Allerbeste Zeit’, beter bekend als de Actus Tragicus. Napraten over deze prachtige beleving kan in het BachKaffee.
 
De VZW Organum nodigt elk jaar een internationale (hof-)organist uit om tijdens het BarokFest de specifieke klankkwaliteiten van het historische Van Peteghemorgel te demonstreren. Dit jaar valt deze eer te beurt aan de eigen hof-organist, Luc Ponet. Hij zal tijdens de verschillende concerten het orgel van Alden Biesen passend ten gehore brengen.
Meer informatie

Tickets

Hele dag – €90
Wake-up call, dauwconcert en ontbijt, aperitiefconcert en lunch, cantateconcert en BachKaffee
Voormiddag – €30
Wake-up call, dauwconcert, ontbijt
Voormiddag – €50
Wake-up call, dauwconcert, ontbijt, aperitiefconcert
Voormiddag €20
Aperitiefconcert
Namiddag €30
Cantateconcert en BachKaffee

Bekijk het volledige aanbod
Reserveer via
info@organum-aldenbiesen.be

ByLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *